Natuurlijk kennen de meesten van ons het leuke kaartspel UNO wel. Het kleurige spel met de simpelste regels ooit wordt al jaren gespeeld en velen zijn er zelfs mee opgegroeid. Toch blijkt het dat steeds meer mensen dat spel fout spelen. Wat best grappig is als je er over na gaat denken, want het idee van UNO was een zo makkelijk mogelijk kaartspel zodat iedereen het snel kan spelen.

De regel die velen vergeten bij het spelen van UNO

Je kan zeggen wat je wil, maar we blijven altijd discussiëren over spelregels. Het maakt niet uit bij wat voor spel het is, het is bijna een traditie. Iedereen moet natuurlijk dezelfde regels op een lijn hebben voordat zij gaan spelen. Nu is uit onderzoek gebleken dat veel mensen een belangrijke regel vergeten bij het spelen van UNO.

In de regels staat namelijk dat jij niet de kaarten mag ‘stapelen’. Hiermee wordt bedoeld dat jij niet nog een ‘plus twee’ kaart op mag leggen wanneer jij een ‘plus twee’ kaart krijgt. Hetzelfde geldt voor de ‘plus vier’ kaarten boven op de ‘plus twee’ kaarten. Je moet gewoon die twee of vier kaarten pakken, je mag hem niet afwijzen of hem verhogen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNO (@uno)


Natuurlijk is en blijft het leuk om een grote stapel kaarten een aan van je tegenstanders te geven. De pijn die zij voelen als ze twaalf kaarten moeten pakken is gewoon heerlijk om te zien. Toch staat duidelijk in de regels dat we het niet mogen doen. Maar regels zijn gemaakt om gebroken te worden, toch?