Wat is TasteAtlas?

TastleAtlas is een website die de traditionele gerechten van landen onderzoekt. Het bedrijf beschrijft zichzelf als ‘een wereldatlas van traditionele gerechten, lokale ingrediënten en authentieke restaurants’. Op de wereldkaart staan rond de 10.000 gerechten, dranken en ingrediënten zien, en daarnaast 9.000 restaurants.

 

Top 50 beste keukens

Dit weekend wist het bedrijf de aandacht te trekken op social media met een top 50 beste keukens. De Nederlandse keuken scoort daarbij verrassend hoog. Met een 32e plek laten de poffertjes, stamppot en andere lekkernijen heel wat landen achter zich. Zo is de keuken van onder meer Syrië, Taiwan en Libanon lager beoordeeld door TasteAtlas. Ook staat Thailand maar twee plekken hoger, terwijl de Belgische keuken een plek hoger staat. Opvallend: de Verenigde Staten staat op achtste plek. Veel mensen op Twitter vonden dat een schande, zo zegt de journalist Jay K. Cagatay dat deze achtste plek betekent dat de lijst ‘niet serieus genomen kan worden’. Om zijn punt nog wat extra kracht bij te zetten deelt hij een foto van een salade met Snickers erin, bedacht door Amerikanen.

Zoals gezegd gaat Italië er met de eerste plek vandoor, met eerst Griekenland en daarna Spanje in het kielzog. De vierde plek is voor Japan en de top tien bestaat verder nog uit India (5e), Mexico (6e), Turkije (7e), de VS (8e), Frankrijk (9e) en Peru (10e). Bekijk hieronder de volledige top 50:

Overigens is het ook mogelijk om twee eetculturen te combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sushi gemaakt van stamppot?