Komt er een Undercover seizoen 4 op Netflix?

Zoals altijd hoeven we niet te rekenen op de loslippigheid van Netflix, dus op basis daarvan valt er weinig te zeggen over de toekomst van Undercover 4. Wil dat zeggen dat het volledig is uitgesloten? Die kans lijkt klein als we tussen de regels doorlezen. Zowel Tom Waes en Yannick van de Velde laten weten dat ze wel te vinden zijn voor een vierde seizoen en wat Frank Lammers betreft gaat de serie gewoon door zolang de scripts goed zijn. Daarnaast zijn de verhoudingen onderling bijzonder goed, kortom, op artistiek gebied is er weinig wat pleit voor het stopzetten van de populaire serie.

Ook als we kijken naar andere factoren zou het onlogisch zijn om geen vierde seizoen te overwegen. De kijkcijfers zijn immers goed en dus ligt de uiteindelijke beslissing bij zowel Netflix als Eén. Beiden hebben dus belang bij het voortzetten van de serie. Toch is het daarmee nog niet zeer dat Undercover seizoen 4 een vanzelfsprekendheid is. Als je immers de serie hebt gevolgd, dan is er van een open einde geen sprake. De ruzie tussen Bob en Ferry werd bijgelegd en we zagen dat Leyla en Serkan werden geboeid. Je zou dat dus kunnen zien als het einde van Undercover. Toch zijn er nog opties over om het verhaal voor te laten duren.

komt er een nieuw seizoen undercover

Wat is een mogelijke verhaallijn van een nieuw seizoen?

Een mogelijke insteek zou zijn om Ferry meer centraal te stellen in een vierde seizoen. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat hij behoorlijk is afgezakt. Bovendien zijn er tal van complicerende gegevens. Denk maar aan zijn zwager Lars die in het ziekenhuis ligt, en laten we Danielle ook niet vergeten. De vraag is dus of de grote man de weg omhoog weet te vinden. Nog leuker is de vraag hoe het zit met Bob. Hij zou er helemaal klaar mee zijn en zich willen richten op zijn gezin. Met andere woorden, er zijn genoeg mogelijkheden voor een Undercover seizoen 4 en eerlijk gezegd zijn wij niet de enigen die daarop hopen.

 

Mochten Netflix en Eén hun handen ineenslaan voor een volgend seizoen, dan kan het dus alle kanten op. Scriptschrijvers zijn immers creatief in het bedenken van mogelijke verhaallijnen en bovenstaande opties zijn dus slechts vage suggesties. Zo is de rol van Bob niet per definitie uitgespeeld. Een agent blijft immers een agent en het bestrijden van het kwaad zit dan eenmaal in je bloed. Niks is dus uitgesloten. Datzelfde geldt voor Ferry. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan en dus is een hele andere wending nog steeds mogelijk.

Wanneer zouden we een eventueel nieuw seizoen kunnen verwachten?

Mocht het dus gebeuren dat er een Undercover seizoen vier wordt geproduceerd, dan zal het nog wel even duren voordat het wereldkundig wordt gemaakt. Waarschijnlijk zal dat pas in de loop van 2022 bekend worden gemaakt. Daarbij is het erg onwaarschijnlijk dat je dit jaar al het vierde seizoen kan gaan bekijken. Op basis van de release van de voorgaande seizoenen is het logisch dat dit pas begin 2023 zou zijn. Je zal dus nog even geduld moeten hebben, maar voorlopig is er nog genoeg te zien op Netflix wat de moeite waard is.