Terug naar vorige eeuw in The Mob Museum 

Gelegen in het hart van de stad biedt The Mob Museum een diepgaande kijk op de oorsprong, operaties en de erfenis van de georganiseerde misdaad in Amerika. Las Vegas speelde een grote rol in de activiteiten van deze beruchte gangsters. Het interactieve museum is uitgerust met ultramoderne technologie, toont provocerende films en tot nadenken stemmend materiaal. 

Het middelpunt van The Mob museum is een rechtszaal waar begin jaren vijftig de hoorzitting van het Kefauver comité plaatsvond dat de activiteiten van de maffia onderzocht. De locatie van het museum zelf is dus al heel symbolisch. Jaarlijks trekt dit museum zo’n 350.000 bezoekers en de gebruikers van TripAdvisor plaatsen het in de top 20 van beste musea ter wereld.  

 

Spellen-tocht op de strip 

We weten allemaal waar Las Vegas om bekend staat. In heel Las Vegas zijn er 104 plekken om je met allerlei spellen te vermaken. Te veel om ze allemaal te doen, maar je kan je beperken tot de strip waar er al 39 gevestigd zijn. Online kan jij je al voorbereiden want je vindt er alle informatie over klassieke en nieuwe spellen. Het aantal rollen en rijen van spelautomaten is bijvoorbeeld fors uitgebreid. Ook de spellen in het (online) casino zijn immers geëvolueerd. Het aanbod is veel ruimer dan de spelletjes die opduiken in Hollywoodfilms. Online staan de spelregels goed uitgelegd en heb je vaak de mogelijkheid om gratis te oefenen. Wie een account aanmaakt, krijgt bovendien een welkomstbonus in de vorm van speeltegoed of gratis spins. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Las Vegas (@vegas)

Nelson Ghost Town vlak buiten Las Vegas 

Eenmaal buiten Las Vegas neemt de natuur de omgeving over. Er zijn verschillende natuurparken en bezienswaardigheden. Een must see op je mannentrip is Nelson Ghost Town, een verlaten mijnstadje dat zo fotogeniek is dat fotografen, vloggers en Instagrammers ervan smullen. In 1775 ontdekten de Spanjaarden er goud in de grond maar de echte goldrush begon pas in 1861. Het was een ruwe plek waar wetteloosheid heerste. De goud, zilver, lood –en kopermijnen waren nog actief tot 1945, toen trok de bevolking weg. Wat overblijft zijn historische auto’s en gebouwen waar je gewoon binnen mag wandelen of in mag zitten en foto’s nemen. Je kan zelfs een treinritje naar de mijn boeken. 

Las Vegas is een rebelse stad, met een ruw imago. Hier moet je als man zijnde gewoon een keer geweest zijn.