De knoop doorhakken met je scharrel

Op een gegeven moment heb je de tijd van scharrelen helemaal gehad. Je bent klaar voor het serieuzere werk, maar diegene waar jij zo nu en dan mee afspreekt is het gewoon nét niet. Het is dan belangrijk dat je diegene niet voor gaat liegen en gewoon eerlijk en direct bent. Misschien verwacht zij namelijk dat jij wel gevoelens hebt, terwijl dat niet het geval is. Hak een knoop door. Beëindig waar je mee bezig bent. Het is misschien wel vervelend voor de ander, maar alleen op deze manier geef jij haar geen valse hoop, ben jij klaar voor iets nieuws en kan je met een schone lei beginnen.

Vakantie boeken

Je praat er al tijden over met je vriendengroep, samen op vakantie gaan. Maar dit blijft vaak bij het idee. Dit is een punt waarmee je gemakkelijk veel geld bespaart wanneer je het direct uitvoert. De vlucht en de accommodatie zullen namelijk prijziger worden naarmate de tijd vordert. Door al vroeg je vakantie vast te leggen, zal je veel geld eenvoudig besparen en heb je iets leuks om naar uit te kijken.

uitstellen uitstelgedrag MAN MAN

Opruimen

Zodra jij een aantal kleren over je stoel hebt hangen is het belangrijk dat jij deze zo snel mogelijk weer opbergt. Het is namelijk heel verleidelijk om je gedragen kleren de volgende dag daar bovenop te leggen. Wanneer je die stoel wilt gebruiken als zitplek, verplaatsen velen de kleren gewoon naar hun bed. Als je niet gelijk ervoor zorgt dat alles opgeruimd is, zal je elke dag je rotzooi blijven verplaatsen van de bed naar je stoel en andersom.

Telefoon repareren

De smartphones van vandaag de dag zijn fragiler dan de oude betrouwbare Nokia 3310. Deze mobiele telefoon kon vrijwel overal tegen. Van een harde val op straat tot een fijne spoeling in de wasmachine, hij leek wel onverwoestbaar. Vandaag de dag kan er al vrij snel een barst in je scherm komen wanneer je je telefoon laat vallen of dergelijke. We kennen allemaal wel iemand die een iPhone heeft met flinke barsten of deuken. Diegene verdoemt het om hem te laten repareren. Ons advies: laat zo snel mogelijk je iPhone repareren en voorkom verdere schade. Wanneer jij langere tijd met een half kapotte telefoon loopt, is het einde nabij.

Gezonde levensstijl

Dit is een fenomeen welke vooral voorkomt aan het begin van het nieuwe jaar. Het meest voorkomende goede voornemen ‘een gezonde levensstijl’. Je beseft dat jouw huidige levensstijl niet goed is voor je gezondheid en je merkt dat je niet helemaal lekker in je vel zit. Je wilt dus fanatieker gaan sporten, gezonder gaan eten en meer bewustzijn creëren omtrent een gezonde levensstjil. Vooral bij dit puntje geldt ‘van uitstel komt afstel’. Wanneer jij je gezonde voornemens blijft uitstellen, zal jij nooit die gewenste levensstijl aannemen. Pak dit direct op. Wanneer je moeite hebt met motivatie, schakel dan professionals in. Zij kunnen je helpen met motivatie wat betreft het sporten en voedingsschema’s.

uitstelgedrag MAN MAN

Naar de huisarts of dokter gaan

Wanneer wij mannen het gevoel hebben dat er iets mis is met ons lichaam, dan wachten we vaak een aantal dagen af. Zo hebben we verschillende renenen waarom mannen niet naar de dokter gaan. Als jij klachten hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk toch een afspraak bij de huisarts te maken. Wanneer je dit niet doet en je blijkt iets ernstigs te hebben, dan ben je dadelijk verder van huis.

Tikkie betalen

Er is niks zo vervelend als het moeten wachten op het geld dat je hebt voorgeschoten. Zelf vind je het ook niet fijn wanneer jij je vrienden continu achter hun kont aan moet zitten omdat ze je nog niet hebben terugbetaald. Zo geldt dat ook andersom. Dus krijg jij een betaalverzoek? Betaal direct. Je kan namelijk ook reageren op berichtjes op Whatsapp.