1 De beste vriend

De vriend waar je niets tegen hoeft te zeggen en hij begrijpt je. De vriend die je het hardst laat lachen, maar waarbij je ook het hardst kunt huilen. Hij is als het ware jouw geheugen in levende lijven. Hij weet alles van je en hij zal altijd eerlijk tegen je zijn, ook als hij jouw nieuwe vriendin totaal niet bij je vindt passen.

2 De bodybuilder

In bijna iedere vriendengroep vindt je er wel een: een vriend die zijn eigen geprepte maaltijd meeneemt wanneer jullie gaan chillen, voor het werk nog even naar de sportschool gaat en de hele dag door proteïne- en eiwitshakes drinkt. Sporten staat bovenaan zijn prioriteiten lijst en je moet heel erg je best doen wil hij dat een dag overslaan.

3 De stijlicoon

Deze vriend weet wat stijl is en is altijd diegene die de rest moet helpen aankleden tijdens een avond uit. De good looking guy waar alle vrouwen hun hoofd voor draaien. De vriend die je eigenlijk bloed irritant vindt, juist omdat hij er zo goed uitziet. Met deze 10 stijlregels waar iedere man zich aan dient te houden, maak jij jezelf dat de stijlicoon van de groep.

vriendengroep-stijl-icoon-manman

4 De clown

Hij is er misschien niet altijd bewust van, maar The Joker is zijn tweede naam. Moet je naar een feest waar je bijna niemand kent? Neem hem mee, gegarandeerd dat jullie zo een groep mensen om je heen hebt staan, waarbij hij de ene na de andere grap verteld.

5 Sjaak Afhaak

“Nee, ik moet morgen vroeg op.” “Vanavond niet man, heb een drukke dag gehad.” Hij weet altijd wel een smoes te verzinnen om uiteindelijk toch languit op de bank te blijven liggen. Het komt vaker voor dat hij afzegt dan dat hij aanwezig is. Maar hé, als hij er is is het wel gezellig.

6 De slimmerik

Iedere vriendengroep heeft iemand met brains nodig, om vakanties te boeken, om te winnen met de pubquiz en om de verstandige keuzes te maken tijdens jullie nachten in de stad. Deze man haalde op school altijd de hoogste cijfers, zonder er heel veel voor te doen. Het lijkt alsof hij extra uren in zijn dag heeft wanneer hij een nieuwe taal moet leren of een werktaak af moet hebben. Binnen no time is het gefixt.

7 De player

“Wie is Vera?” Je houdt het niet meer bij. Iedere week komt hij met een nieuw verhaal over een nieuwe chick. Je kunt goed met vrouwen overweg, maar in zijn bijzijn val je in het niet. Hij weet alle vrouwen heel smooth om zijn vinger te winden.

vriendengroep-player-manman

8 De good guy

Hij was de lieveling van de docenten, ieder zijn moeder is gecharmeerd door hem, hij eet geen vlees voor ethische redenen en hij scoort de eerste goal binnen het uur. Dit is de man die je eigenlijk het meest haat, maar waarvan je weet dat hij altijd voor je klaar zal staan.

9 De stresskip

Er is altijd wel iemand in de vriendengroep die continu aandringt om echt om 13.00 uur klaar te staan, omdat jullie anders te laat komen. Of die het liefst gelijk begint aan een taak die pas over een paar weken af hoeft te zijn, alleen om te voorkomen dat hij het misschien niet af krijgt.

10 De vriend die zijn leven op orde heeft

Hij heeft een goede baan, een leuke vriendin, een huis dat zo in een magazine kan en in zijn vrije tijd volgt hij een kookcursus. In zijn bijzijn voel jij je ineens een klein jongetje. Dit is de vriend waar je jaloers op bent, maar tegelijkertijd enorm geïnspireerd door raakt.

Soms vraag je je af hoe jullie vriendengroep ooit is ontstaan. De een is nog meer verschillend dan de ander. Maar van de andere kant weet je dat dit je echte vrienden zijn waarmee jullie over twintig jaar nog steeds samen op mannenweekend gaan.