1. Besteed geld verstandiger

Je kunt kleding aanschaffen dat op dat moment veelal te zien is in het modebeeld. Men is snel geneigd om mee te gaan in een trend. Echter, is het verstandig om eerst te investeren in de basics. Wanneer deze in je garderobe goed vertegenwoordigt zijn geef je minder geld uit. Met die navy blauwe chino kun je meerdere outfits maken en het item is tijdloos. Het investeren in tijdloze items is de moeite waard en is zeker iets om te overwegen.

2. Investeer in de juiste accessoires

Je bent een man van de accessoires of niet. Echter is het verstandig om verschillende accessoires aan te schaffen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je outfit een upgrade krijgt.

stijlregels man man

3. Weet waar je sterke en verbeterpunten liggen

Hier is het van essentieel belang dat er goed naar je lichaamsbouw wordt gekeken. Indien je over een smal postuur beschikt kun je beter afzien van kleding dat oversized gedragen moet worden. Je kunt dan beter voor slim fitted of skinny fitted kledingitems gaan die mooi aansluiten op je lichaam.

4. Kleed naar je leeftijd

Kleed naar je leeftijd. Naar mate je ouder wordt, zijn er bepaalde kledingstukken die minder geschikt zijn voor jou. Echter hoef je je geen zorgen te maken, want het ouder worden betekent niet dat je er minder stijlvol hoeft te zien. Just keep it with the basics.

5. Ga opzoek naar een kleermaker

Een goede kleermaker kan jouw garderobe een upgrade geven. Zo kan hij/zij ervoor zorgen dat je kleding mooi aansluit om je lichaam en niet te groot lijkt. Hierdoor kun jij elke dag stijlvol verschijnen op kantoor, bij je schoonouders thuis of waar dan ook.

Foto via

6. Onderhoud je kleding met zorg

Je kleding dien je met zorg te onderhouden. Op deze manier blijft de kwaliteit van het item langer gewaarborgd en heb jij er langer plezier van. Breng bijvoorbeeld je kostuum met regelmaat naar de stomerij, poets je lederen schoenen zo nu en dan en vouw je kleding netjes op. Neem er de tijd voor, want je hebt erin geïnvesteerd.

7. Verdeel je garderobe niet in smart en casual

Anno 2017 zijn de moderegels voor mannen enorm versoepeld wanneer dit wordt vergeleken met zo’n 20 jaar geleden. Zo was het in het verleden uit den boze om onder een slim fitted pak minimalistische sneakers te dragen. Tegenwoordig wordt dit meer geaccepteerd. Die “onzichtbare scheiding” tussen smart en casual is in de loop der jaren vervaagd en daarom kun je smart kledingstukken eenvoudig combineren met casual kledingstukken.

8. Suède is je nieuwe liefde

Sinds een aantal jaar is suède razend populair in het modebeeld. De leersoort wordt gebruikt voor jassen tot aan overhemden en van truien tot aan broeken. We raden je aan om te investeren in echte suède items. In tegenstelling tot de “faux varianten” worden deze items mooier met de tijd en krijgen hun eigen verhaal.

 9. Onderhoud het shirt goed

Het shirt is het werkpaardje van jouw garderobe. Je draagt het naar kantoor en wanneer je thuis bent ligt deze op de grond aan het einde van je bed. Dit jaar ga jij het anders aanpakken. Volg deze stappen en je zult meer plezier hebben aan het item.

  • Was het shirt niet hoger dan 3o graden.
  • Doe je shirt met beleid uit. Vouw het eerst in de lengte en vervolgens in de breedte op voor je het in de wasmachine stopt.
  • Maak gebruik van een lapje stof (bijvoorbeeld linnen) wanneer je het shirt wilt strijken. Plaats dit tussen het shirt en het strijkijzer om te zorgen dat de hitte het shirt niet beschadigt.

10. Beheers “The Militairy Tuck”

Wanneer je ervoor kiest om je overhemd in je broek te doen, dan kun je dat best doen aan de hand van “The Militairy Tuck” doen. Check het filmpje om er achter te komen hoe jij dit kun toepassen.