Tweede ronde

Dat vrouwen gemakkelijker voor een tweede ronde kunnen gaan dan mannen, is geen nieuws. Hoewel er anatomische complicaties zijn die samenhangen met het feit dat mannen niet gelijk voor een tweede ronde kunnen gaan, kunnen wij je wel enkele tips geven waardoor jij wel binnen no-time klaargestoomd bent om haar nogmaals in de zevende hemel te brengen.

Refractaire periode

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de term ‘refractaire periode’ gehoord. De refractaire periode is in de fysiologie de naam voor een tijdsinterval waarin een bepaalde gebeurtenis niet opnieuw kan plaatsvinden. Simpel gezegd: de periode waarin jouw willy even niet werkt. Hoe lang dit duurt varieert bij alle mannen en wordt beïnvloed door de leeftijd. Jongere mannen kunnen binnen enkele minuten klaar zijn, terwijl het bij oudere mannen uren kan duren. Op het moment dat je weet hoe lang jouw refractaire periode duurt, weet je ook hoeveel tijd je nodig hebt voordat je kan beginnen aan de tweede ronde.

tweede ronde man man 02

Communiceer

Nu je weet hoe lang jouw refractaire periode duurt, is het belangrijk om hier over te communiceren met jouw partner. Vrouwen denken op de een of andere manier vaak dat het aan hen ligt, maar dat is simpelweg niet zo. Communiceer dus over de duur van de periode waarin jouw jongeheer niet werkt. Dit haalt de druk bij beiden weg en schetst een beter beeld van wat er komen gaat, of niet komen gaat.

Bewaar de spanning

Dat er even gewacht moet worden tot de refractaire periode voorbij is, wil niet zeggen dat ieder zijn eigen ding moet gaan doen. Als jullie er beiden voor zorgen dat de spanning bewaard wordt, kan dit helpen om dingen sneller op gang te laten komen. Houd die stimulatie en spanning dus aan. Dat je in deze periode misschien minder snel een erectie krijgt, wil namelijk niet zeggen dat je niet opgewonden kan zijn.

Tweede ronde man man 04

Zorg dat je gezond bent

Als je fysiek fit bent, draagt dit ook bij aan hoe snel jij je klaar kan maken voor een tweede ronde. Hoe fitter je bent, hoe beter jouw hormonen zichzelf kunnen reguleren. Ook het drinken van alcohol bevordert het proces niet.

Zorg voor variatie

Alles dat de dopamineniveaus in de hersenen verhoogt, verlaagt de refractaire periode. Het anders aanpakken tijdens de tweede ronde kan er dus ook voor zorgen dat je sneller klaar bent voor die tweede ronde. Zorg dus voor variatie. Dit kan in de vorm van seksspeeltjes, massages of ga voor anale seks.

Vraag jij je af hoe anale seks precies te werk gaat? Wij bieden je de handleiding: Anale seks. Hoe, wat en waar?