Welke banen zijn leuk om parttime extra geld te verdienen?

Steeds meer mensen verdienen geld als zelfstandige. Sommige mensen willen helemaal niet meer voor een baas werken. Andere mensen kiezen voor een tweede baan, zodat ze naast hun normale baan als goede ondernemer aan de slag kunnen gaan en een extra zakcentje kunnen verdienen bovenop het salaris dat ze al verdienen. Het mooie aan een side hustle is dat je de vrijheid hebt om te doen wat echt bij je past.

 

1. Auto chauffeur

Dankzij verschillende apps kan eigenlijk iedereen tegenwoordig zijn auto gebruiken als taxi. Voor dit baantje heb je wel een chauffeurspas die je kan krijgen na het afronden van een Taxiopleiding. Verder kan je heel makkelijk in je eigen tijd nog wat extra uren maken.

2. Copywriter

Kun je goed schrijven en beheer je de Nederlandse taal goed, dan zou je een copywriter kunnen worden. Als copywriter word je ingehuurd om teksten te schrijven, voor bijvoorbeeld websites van organisaties en bedrijven.

tweede baan extra geld verdienen

3. Bijles geven

Konden mensen erop rekenen dat jij voor wiskunde minimaal een acht zou halen, of heb je een talenknobbel? Dan is een tweede baan als bijlesdocent misschien geen gek idee. Zo kan jij andere kinderen of studenten helpen om ook een hoog cijfer te halen.

4. Personal trainer

Je kan hier een diploma voor halen, maar als je voldoende kennis hebt kan je ook zeker zelf aan de slag gaan. Wanneer je van fitness houdt en deze passie goed kan overbrengen, dan is dit een mooie baan. Zo kan jij de passie delen en ervoor zorgen dat mensen sterker en gezonder worden.

5. Pakketbezorger

Het aantal verstuurde pakketjes zijn er door de tijd heen niet minder op geworden. Er is dan ook vraag zat naar pakketbezorgers. Naast dat deze baan veel flexibiliteit oplevert, is het ook gewoon chill om in het voorjaar en in de zomer buiten lekker actief te zijn.

pakketjes bezorgen

6. Schoonmaken

Wanneer je goed bent in het opruimen van je woonkamer, dan is een baantje als schoonmaker misschien ook geen slecht idee. Het chille aan schoonmaakwerk is dat je vaker kan langskomen bij dezelfde klanten en dat iedereen hier eigenlijk zo mee kan beginnen. Benieuwd op welk bedrag je kan rekenen? Lees dan hoe duur een schoonmaker gemiddeld is.

7. Voedselbezorger

Kan je goed overweg met een scooter of een elektrische fiets en ben jij iemand die met een lach mensen te woord kan staan? Dan is misschien een baantje als bezorger een goede keus. Er zijn genoeg ketens die deze service bieden, dus kansen genoeg.

9. Beroepsfotograaf

Schiet jij de mooiste foto’s voor op je Instagram? Misschien kun je dan bijbeunen als fotograaf, en voor je klanten de mooiste momenten vastleggen.

Zo zie je dat er veel verschillende manieren om nog wat extra in het laatje te brengen.