Wat kost een schoonmaker gemiddeld?

Je kunt vele redenen hebben om een schoonmaker in te huren, vaak huurt men een schoonmaker in wanneer er weinig tijd is om het huis regelmatig schoon te kunnen maken of omdat ze niet meer goed in staat zijn dit zelf te doen. De kosten van een schoonmaker zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal uur dat je een schoonmaker inhuurt. Ook de manier waarop je hem of haar inhuurt heeft invloed op de prijs. Indien je dat via een bemiddelingsbureau doet, dan betaal je een vast bedrag per uur dat meestal een klein stukje hoger ligt.

Het voordeel hiervan is dat ze dan ook als werkgever optreden. Zo hoef je dan niet zelf een vervanger te regelen wanneer iemand ziek is. Als je zelf een schoonmaker regelt uit eigen kenniskring, dan zijn de kosten meestal wat lager, maar dan heb je wel de nodige verplichtingen. In de tabel hieronder hieronder vind je de gemiddelde kosten van een schoonmaker voor thuis.

 

Type schoonmaker                  aantal uur per maand    uurtarief   kosten per maand

Via een bemiddelingsbureau       10                                       €12,50         €125,00

Rechtstreeks contact                     10                                      €15,00         €150,00

Schoonmaker inhuren

Mag ik mijn schoonmaker in cash betalen?

Een schoonmaker kost dus gemiddeld tussen de twaalf en vijftien euro per uur, maar mag je een schoonmaker cash betalen? Het is niet strafbaar om je schoonmaker cash te betalen. De schoonmaker heeft wel de plicht om deze inkomsten bij de belastingdienst op te geven. Het is dus geadviseerd om de schoonmaker hierover te informeren.

Hulp nodig bij het vinden van een schoonmaker?

Besluit je een schoonmaker te willen inhuren maar kun je dit niet zelf regelen via de mensen om je heen? Geen zorgen, er zijn veel sites die jou hierbij kunnen helpen. Zowel bemiddelingssites als vraag- en aanbodsites kunnen in dit geval de uitkomst bieden. Je betaalt dan een vast bedrag van gemiddeld tien euro per maand. Je kunt dan altijd onbeperkt reageren op schoonmakers en afspreken om te zien of er een goede klik is.