Waar gaat de Netflix-serie over?

De driedelige documentaire El Rey del Cachopo biedt een diepgaande blik op de bizarre en tragische gebeurtenissen rondom César Román, die ooit de gevierde ‘Koning van Cachopo’ was. Román werd beroemd in Madrid met zijn succesvolle restaurantketen A Cañada, gespecialiseerd in het populaire Asturische gerecht cachopo. Maar achter de schermen ging het mis: zijn bedrijven gingen failliet en Román verdween uit de schijnwerpers. Kort daarna werd zijn vriendin Heidi Paz vermist.

De stoffelijke resten van Paz werden later teruggevonden, waarna Román werd gearresteerd en in 2021 werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. In de docuserie wordt niet alleen de opkomst en ondergang van Román in de restaurantwereld belicht, maar ook zijn dubieuze levensstijl, vol leugens en valse identiteiten. De serie onthult schokkende details over de zaak, Románs proces en zijn recente bekentenis vanuit de gevangenis, waarin hij om vergeving vraagt en beweert tot inkeer te zijn gekomen na een spirituele ervaring.

Bekijk de trailer van El Rey del Cachopo hier:

Goed ontvangen op IMDb

El Rey del Cachopo is nu te zien op Netflix en heeft al veel aandacht getrokken. Kijkers prijzen de docuserie om zijn gedetailleerde en indringende benadering van de zaak. Veel kijkers zijn ook geboeid door de manier waarop de documentaire het verhaal van Román en zijn misdaden vertelt, en prijzen dus de makers voor hun grondige onderzoek en meeslepende storytelling. De serie wordt ook best goed ontvangen op IMDb (6.1).

El Rey del Cachopo is nu te streamen op Netflix. Mis deze onthullende docuserie niet.