McDonald’s Happy Meal verandert

McDonald’s heeft de handen ineengeslagen met Children in Need en heeft onderzoek uitgevoerd dat een alarmerende realiteit blootlegde: bijna de helft van de Britse kinderen voelt de druk om altijd gelukkig te zijn. Zelfs als ze dat niet zijn. Als reactie hierop heeft McDonald’s besloten om de glimlach van het Happy Meal doosje te laten verdwijnen. Deze willen ze vervangen door een belangrijke boodschap: “Het is oké om je niet altijd gelukkig te voelen.”

 

Nieuwe Happy Meal dozen

Meer dan 2,5 miljoen van deze nieuwe Happy Meal dozen zijn verspreid over 1400 McDonald’s-locaties in het Verenigd Koninkrijk. Het doel ervan? Ouders en kinderen aanmoedigen om eerlijke gesprekken te voeren over emoties en mentale gezondheid. De boodschap wordt niet alleen op de doosjes geprint, maar ook digitaal toegankelijk gemaakt via een QR-code. Op die manier hebben gezinnen toegang tot een platform waar ze kunnen praten over gevoelens en emoties.

mcdonalds boodschap

Steun van bekende gezichten

Een van de bekende gezichten die zijn steun heeft uitgesproken voor deze campagne is voormalig voetballer Rio Ferdinand. Hij benadrukt het belang van open communicatie en het omarmen van alle emoties, groot en klein. McDonald’s zelf, vertegenwoordigd door Louise Page, benadrukt dat het essentieel is om open gesprekken over geestelijke gezondheid in gezinnen te stimuleren. Daar sluit Fozia Irfan, directeur van Children in Need, zich volledig bij aan.

Een verandering met een boodschap

Deze stap van McDonald’s is niet zomaar een verandering in het uiterlijk van een doosje. Het is een signaal en uitnodiging om ales familie met elkaar te praten over wat er echt toe doet. Het is belangrijk voor kinderen om te weten dat het leven niet alleen maar mooi en leuk is, maar dat het oké is om je soms even niet goed te voelen. McDonald’s kiest voor kindergeluk, niet alleen op het menu, maar ook in de boodschap die ze uiten.