De truc van dokter Robert Hamilton

Aangezien dokter Robert Hamilton in een ziekenhuis werkt, krijgt hij ook erg vaak te maken met baby’s. Hij moet vaak baby’s controleren op hun gezondheid. Doordat hij dan bijvoorbeeld het zicht van een baby moet controleren, maakt hij ze vaak aan het huilen. Dokter Hamilton pakt dan een zaklampje en doet met zijn vingers het oog van de baby wat wijder open. Doordat hij met het zaklampje in het oog schijnt, kan hij zien of het oog goed reageert op het licht. Dit is zelfs voor de meeste volwassenen niet fijn, laat staan voor een baby. Heel logisch dus dat de baby’s vaak bij hem moeten huilen.

Aangezien Hamilton zijn werk niet helemaal goed kon doen wanneer een baby huilde, heeft hij zelf een manier gevonden om de baby te laten stoppen. Simpelweg gezegd pakt hij de baby op. Hij zorgt ervoor dat de armpjes van de baby langs elkaar tegen zijn of haar eigen buik ligt. Met zijn andere hand houdt hij de baby vast onder de achterste. Dan houdt hij de baby een beetje in een hoek van 45 graden en dan schommelt hij de baby rustig heen en weer. Nu zou de baby moeten stoppen met huilen.

Hoe kan het dat de baby’s stoppen met huilen door deze truc?

De baby stopt met huilen omdat hij of zij allerlei nieuwe maar ook juist vertrouwde dingen ervaart. Zo zorgen de houding van de armpjes ervoor dat de baby iets vertrouwds herkent, namelijk zichzelf. De 45 graden hoek heeft juist weer te maken met het ervaren van iets nieuwe. Doordat de baby zo een beetje in de lucht hangt, ziet hij of zij een heleboel nieuwe dingen. Deze nieuwsgierigheid en (soort van) blijheid van de baby overtreffen dan het huilen. Probeer deze truc maar eens! Ben je nu enorm benieuwd naar de truc van dokter Hamilton en wil je graag uitgelegd zien hoe het precies werkt? Hieronder hebben we een video voor je neergezet die jou in stapjes laat zien wat je nu moet doen.