Waarom een trio een positief effect heeft op je relatie

Heel veel mannen hebben de droom om ooit een trio te kunnen doen met hun vriendin. Begrijpelijk, maar nu blijkt uit onderzoek dat het ook helemaal geen kwaad kan in jullie relatie. Sterker nog: het heeft volgens het onderzoek van de Duluth Universiteit een positief effect op jullie relatie.

Wat zeer opmerkelijk was aan de uitkomsten van de studie is dat mensen toegewijde relaties vaker een positieve ervaring hadden tijdens een trio en dat zij dit nog wel eens zouden willen herhalen dan mensen die ‘casual aan het daten zijn’. Kortom, een extra persoon erbij is dus eigenlijk de perfecte manier om in een relatie te ontdekken wat jullie fijn vinden.

Hoe stel je het voor aan je vriendin?

Het klinkt nu natuurlijk als een goed idee om een trio voor te stellen aan je vriendin, omdat het een positief effect heeft op jullie relatie. Maar doe dit vooral niet als jullie relatie een dipje heeft. Hierdoor krijg je namelijk gegarandeerd ruzie, omdat je suggereert dat jouw partner niet meer alleen voldoende voor je is. Daarom wil je dus niet overkomen of je toestemming hebt om het met iemand anders te doen en daarnaast wil je ook niet dat je haar kwetst. Zorg er dus voor dat je het gesprek aankaart op het juiste moment. Bijvoorbeeld nadat jullie net een fantastisch avontuur in bed hebben gehad.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je vriendin meteen enthousiast is, maar zodra het moet gebeuren het echt niet meer wil. Luister dan vooral naar haar en push haar niet, want het moet voor iedereen fijn zijn.

Maak van tevoren een plan voor een trio

Het is verstandig om vooraf een actieplan te maken. Want met zijn tweeën kan het er natuurlijk soms al hartstikke intensief aan toe gaan, laat staan met zijn drieën. Wie geef je welke rol en wanneer? Je wil namelijk niet dat er één iemand steeds zit toe te kijken. En nog belangrijker: geef elkaars grenen aan voordat je begint. Zo zal nooit iemand gekwetst raken.