Van Amsterdam naar Barcelona met de trein

Het goede nieuws is zojuist naar buiten gekomen. Spoorwegmaatschappij European Sleeper, speciaal gericht op nachtvervoer, is namelijk bezig met het maken van een makkelijke verbinden tussen Amsterdam en Barcelona. Het zal nog wel een jaar duren, maar dan heb je ook wat. Je kunt dan zo met de nachttrein naar het prachtige, en vooral warme, Barcelona reizen om daar lekker te eten, shoppen en rondkijken. Handig toch, zo met de trein die kant op?

De European Sleeper-treinreis is voornamelijk ’s nachts

Als je van Amsterdam naar Barcelona reist, ga je met een European Sleeper. De naam zegt het eigenlijk al, maar dat is trein die je in één nacht naar de gekozen bestemming brengt. De European Sleeper is een Nederlands en Belgisch bedrijf, gevestigd in Utrecht, die duurzaam reizen voorop hebben staan. Vliegen met een vliegtuig is natuurlijk enorm schadelijk en heeft een enorme CO2-uitstoot en reizen met de trein heeft dat een stuk minder.

Je kunt de European Sleeper ook kennen van andere bestemmingen want ze hebben al ontzettend veel reistrajecten opgezet. Zo kun je bijvoorbeeld al reizen naar Praag, Berlijn, Brussel en Dresden. Nog eventjes wachten en je kunt dan in 2023 heerlijk met de trein naar Barcelona. Je reist niet in één directe lijn vanuit Amsterdam naar Barcelona (of de andere net genoemde steden) maar je stopt onderweg ook nog op andere plekken. Zo kun je in Nederland bijvoorbeeld opstappen in Amsterdam, maar ook in Rotterdam, Den Haag en in Roosendaal. De reis naar Barcelona zal 17,5 uur duren, dus je kunt de avond, nacht en ochtend grotendeels slapend doorbrengen en in de late ochtend lekker uitstappen in een hele nieuwe stad.

Kleine rekensom: wanneer je om 17:50 vertrekt uit Amsterdam, zal je de volgende dag om 11:20 arriveren in de hoofdstad van Catalonië. Ideaal toch?

Nachttrein van Amsterdam naar Barcelona

European Sleeper is niet de enige spoorwegmaatschappij waarmee je naar het buitenland kunt

Misschien denk je dat de Nederlandse Spoorwegen alleen maar binnenlandse reizen mogelijk maakt, maar niks is minder waar. Je hebt namelijk ook nog NS International, die reizen door heel Europa mogelijk maakt. Op de website kies je van te voren zelf vanaf waar de reis begint en eindigt. Zo kun je op dit moment bijvoorbeeld vanaf Utrecht Centraal al naar Bologna (Italië), Florence (Italië), Göteborg (Zweden), Kopenhagen (Denemarken) en Salzburg (Oosterrijk). Je moet voor NS International wel aparte kaartjes kopen.

Ben jij van plan om volgend jaar lekker met de trein naar Barcelona te gaan? Of ben je toch nog opzoek naar de juiste vakantiebestemming? Kijk dan nog even naar deze lijst van tofste reizen.