Het bizarre filmfiguur

De trailer opent in Arkham Asylum (een psychiatrische inrichting in de fictieve stad Gotham), waar we de Joker vinden. Hij zit opgesloten na de gebeurtenissen van de eerste film. Daar ontmoet hij een andere geesteszieke patiënt, niemand minder dan Lady Gaga in de rol van Harley Quinn. De twee besluiten al snel om te ontsnappen uit hun beperkte wereld en de strijd aan te gaan met de buitenwereld. Het verhaal verplaatst zich naar de straten van Gotham, waar ze samen op een manische en dansende wijze hun lot omarmen. De titel, Folie à Deux, verwijst naar een psychiatrische aandoening waarbij twee mensen een gedeelde waantoestand delen.

Bekijk hier de eerste teaser trailer van Joker: Folie à Deux:

Joker 2 heeft een muzikaal randje

In tegenstelling tot zijn ultrasuccesvolle voorganger zal Joker: Folie à Deux een sterk muzikaal component hebben. Hoewel het niet helemaal correct is om het een musical te noemen, zal muziek een essentieel element zijn. Met maar liefst vijftien liedjes in de film valt er ook een hoop mee te zingen. Veel daarvan zijn covers, waaronder klassiekers zoals That’s Entertainment uit 1953 en What the World Needs Now Is Love uit 1965, gezongen door Jackie DeShannon.

Hoewel de originele Joker werd gepresenteerd als een op zichzelf staande film, onthulde regisseur Phillips dat hij en Phoenix altijd al gesproken hadden over een mogelijk vervolg. “We hebben Lady Gaga gecast omdat ze magisch is”, voegde Phillips toe.

Maniakale clown doet kassa rinkelen

Joker 1 was een megahit en bracht wereldwijd meer dan 1 miljard dollar op, wat een zeldzaamheid is te noemen voor een R-rated film. De film ontving maar liefst elf Oscarnominaties, waaronder die voor beste film. Door die film won Joaquin Phoenix ook nog eens de Academy Award voor beste acteur.

Het vervolg Joker: Folie à Deux zal op 4 oktober in de bioscopen verschijnen, precies vijf jaar na de eerste film. Het origineel had een bescheiden budget van 62,5 miljoen dollar. Gezien het ongekende financiële succes van het eerste deel, hebben de makers voor het vervolg een budget van maar liefst 200 miljoen dollar ter beschikking gekregen.

Dit vervolg belooft een duistere ervaring te worden. Met Phoenix en Gaga als geliefden, die behoorlijk krankzinnig zijn, zullen de kijkers meegesleept worden in hun waanzinnige wereld. We kunnen niet wachten tot de film dit najaar in première gaat!