Alexander: The Making of a God

In de serie Alexander: The Making of a God wordt het leven van de bekende legeraanvoerder gereconstrueerd. Zo vallen interviews te zien waarin de impact van zijn veroveringen besproken worden. Maar dat is zeker niet alles. Middels groot opgezette re-enactments (het naspelen van historische gebeurtenissen) wordt alles echt tot leven gebracht om de kijker een beter beeld te geven van de gebeurtenissen.

Er is duidelijk geen moeite gespaard om deze re-enactments zo realistisch mogelijk te maken. De sets zijn indrukwekkend, met veel oog voor detail en historische nauwkeurigheid. De acteurs dragen authentieke kostuums en worden geleid door regisseur Tony Mitchell. Hij is bekend van succesvolle miniseries zoals The Bible (2013) en A.D. The Bible Continues (2015).

Realistische visuals en scenes

Wat deze serie nog interessanter maakt, is dat het geïnspireerd is door recente archeologische opgravingen in Alexandrië, Egypte. Daar hebben archeologen de graftombe van Alexander de Grote ontdekt, wat heeft gezorgd voor hernieuwde interesse in zijn leven en prestaties. ‘Alexander: The Making of a God’ heeft deze ontdekking als basis gebruikt, waardoor het nog authentieker aanvoelt.

Voor liefhebbers van geschiedenis en avontuur is deze serie absoluut een must-see. Het combineert documentaire-elementen met dramatische re-enactments en actiescènes, waardoor het een uniek project wordt dat zowel leerzaam als vermakelijk is. Bekijk de trailer van Alexander: The Making of a God hieronder: