De populairste smartphonemerken van 2022

De eerste mobiele telefoon bestaat dit jaar 50 jaar en er is in de tijd veel veranderd. Zo kunnen we tegenwoordig niet meer zonder onze smartphones en zijn er ontzettend veel merken die smartphones verkopen. Maar welke van al die smartphonemerken waren nou het populairste in 2022? Wij zochten het voor je uit en er spant er een duidelijk de kroon.

1. Samsung

De telefoons van Apple behoren al jaren tot de populairste telefoons ter wereld, maar dit jaar gaat Samsung er met de winst vandoor. Zo domineerde Samsung in 2022 de smartphonemarkt met maar liefst 23.4 procent en verkochten zij in het eerste kwartaal van 2022 maar liefst 73 miljoen telefoons. Kortom, de hoogste tijd om eens een kijkje te nemen naar de nieuwe Samsung Galaxy S dus.

2. Apple

Apple staat op een bescheiden tweede plaats en had het afgelopen jaar 18 procent van de smartphonemarkt in handen. Hierbij kende Apple in het eerste kwartaal van 2022 een daling van 8.9 procent op de smartphonemarkt en dat was niet te verwachten van dit gigantische merk. Maar uiteindelijk zijn zij er toch nog in geslaagd om 56 miljoen iPhones te verkopen en dat is zeker niet niks.

3. Xiaomi

Op de derde plaats staat het Chinese merk Xiaomi. Zij behoren zeker in dit lijstje thuis na een aantal topjaren. Zo haalde Xiaomi in juni 2021 Samsung in als grootste smartphonefabrikant ter wereld in en nu verkocht het merk ook weer enorm veel smartphones, maar blijven zij toch nog achter op Apple en Samsung. Zo verkochten zij namelijk in het eerste kwartaal van dit jaar 39.9 miljoen telefoons en dat is goed voor bijna 13 procent van de wereldwijde smartphonemarkt.

4. Oppo

Bij Chinese merk Oppo ging de verkoop ook goed en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Zij brachten in 2021 ruim dertig verschillende smartphones uit. Daarom waren zij dit jaar ook goed voor een marktaandeel van 8.7 procent en 27.4 miljoen verkochte telefoons.

5. Vivo

Grote kans dat je van dit smartphonemerk nog nooit gehoord hebt, maar toch staat het in de lijst populairste smartphonemerken ter wereld. Dat komt omdat het Chinese smartphonemerk Vivo pas vanaf 2020 telefoons is gaan verkopen in Europa en daarvoor vooral hun verkoop richtten op Aziatische landen. Op dit moment is Vivo ook in Europa erg groot geworden. Zo produceerde het merk in 2022, 25.3 miljoen apparaten, wat goed is voor 8.1 procent van de markt.

 

Populairste smartphonemerken 2022