10. Bagage ruimte boven je hoofd

32% van de mensen heeft een hekel aan mensen die hun bagage maar ergens neer gooien en tijdens de vlucht meermaals iets uit hun tas moeten halen. Dit zijn vaak vrouwen met een veel te grote tas, daarom was er boven hun eigen stoel geen ruimte meer.

9. De chiller

Vliegtuig passagier ergernissen man man irritant 4

De persoon die ongeveer op je schoot ligt, omdat hij z’n stoel naar achter heeft geklapt. Ook 32% van de ondervraagde  heeft een hekel aan de chiller.

8. De snelle jongen

We hebben het over die irritante gast die, zodra het vliegtuig geland is, in het gangpad staat, klaar om uit te stappen. Kom op vriend, iedereen wil het vliegtuig uit, maar doe even rustig. Met 35% op de 8e plaats.

7. Handbagage overtreders

Mensen die een te grote koffer hebben, te veel bagage bij zich hebben of andere bagage overtredingen zijn niet geliefd. Maar liefst 38% kan deze reizigers niet uitstaan.

6. Praatgraag

Mensen (lees: dames) die een vlucht gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen. Dit zijn meestal dames die tegen je beginnen te praten over van alles en nog wat, maar niets relevants te melden hebben. 40% heeft hier daadwerkelijk last van.

5. De drinker

Vliegtuig passagier ergernissen man man irritant 7

Van de ondervraagde vond 45% de drinker toch wel bijzonder irritant. Hoewel blijkt dat slechts 10% van de mensen meer dan 2 drankjes drinkt, wordt dit toch als zeer vervelend veronderstelt.

4. De DJ

Dit is vaak een gast met een koptelefoon op die veel te hard staat. Maar liefst de helft (50%) van de ondervraagden kan hier niet mee overweg.

3. Geur

Eigenlijk op een gedeelde plek met de DJ, staat de stinkerd (50%). Dit is een passagier met te veel cologne op of juist te weinig. Een ding is zeker de geur is niet bepaalt aangenaam.

2. Kinderen

Eigenlijk ligt dit probleem bij de ouders, dit werd ook aangegeven in het onderzoek. Ouders die niet of nauwelijks gezag hebben over hun kinderen, waardoor het vliegtuig meer lijkt op een dierentuin dan op een vervoersmiddel. Dit is waarom 59% van de ondervraagde ouders zonder controle over hun kinderen op #2 zet.

1. De stoeltrapper

Some parents say the hardest part of flying with young kids on an airplane is dealing with unpredictable kids and adult passengers.
Some parents say the hardest part of flying with young kids on an airplane is dealing with unpredictable kids and adult passengers.

De absolute nummer 1 is de seat kicker met 61%. Deze passagier heeft of totaal niet in de gaten dat er iemand voor hem zit of ongelofelijk veel schijt aan jou.

Dit zijn 7 manieren om jou jetlag tegen te gaan.