Wat zijn Netflix Originals?

Wanneer je denkt aan een Netflix Original, denk je vaak dat het een serie is die door Netflix zelf geproduceerd is. Toch is dit niet waar. Netflix gebruikt de term “Original”, terwijl dit eigenlijk de term “exclusief” zou moeten zijn. De series en films hebben die naam namelijk omdat die films en series alleen maar op Netflix te zien zijn. Hieronder vind je een lijst met de beste Netflix Original-series met IMDb-ratings van dit moment.

 

10 The last Kingdom

Als je houdt van lekker veel actie en veroveringen, dan is The last Kingdom de perfecte serie voor jou. Al sinds 2005 is de serie in de loop. Er zijn nu zo’n vijf seizoenen dus bingen kun je zeker. De series gaat over Alfred the Great die zijn koninkrijk moet verdedigen tegen Noorse volken die zijn land proberen in te nemen. Zijn recht op de kroon wordt bedreigd door deze Vikingen, waardoor hij vaak op gruwelijke wijze actie moet ondernemen. Deze serie kun je niet links laten liggen als je zin hebt in een avond vol spanning.

IMDb-rating: 8.5

 

9 Ozark

Drugsbendes, witwassen en maffia. Dat zijn de grote lijnen van Ozark. Financieel adviseur Mary verhuist samen met zijn gezin vanuit Chicago naar de ozarks in Missouri. Hier in de ozarks moet hij in vijf jaar tijd 500 miljoen dollar te zien witwassen voor een grote drugsbaas. Deze serie bestaat uit vier seizoenen van ongeveer tien afleveringen per seizoen.

IMDb-rating: 8.5

 

8 The Witcher

Ben je wat meer geïnteresseerd in fantasy? Kijk dan vooral The Witcher. Superster Henry Cavill speelt een monster huurmoordenaar die vele opdrachten binnenkrijgt. Het omleggen van deze monsters is een lastige taak die Gerald of Rivia (Henry Cavill) met alle liefde uitvoert. Deze Netflix-serie heeft wel maar twee seizoenen maar ondanks de (redelijk) korte kijktijd, is het zeker de moeite waard om te kijken.

IMDb-rating: 8.1

 

7  Bojack Horseman

Heb je in om een avondje gewoon dom te kijken en te lachen? Bojack Horseman is dan die perfecte serie. Bojack was in de jaren 80 en 90 zijn beste leven aan het leiden. Nu woont hij in Hollywood en zeuren over letterlijk alles is voortaan zijn favoriete hobby. De serie is al lopend sinds 2014, maar pas sinds kort is de serie in zijn hoogtepunt. Super logisch ook, want wie houdt dan ook niet van zijn super toffe gekleurde truien?

IMDb-rating: 8.8

 

6 Mindhunter

Moorden oplossen en zien hoe de mind van een seriemoordenaar nu echt in elkaar zit. Dat is wat Mindhunter als geen enkele andere serie beter laat zien. De serie speelt zich af in de jaren 70, waarbij twee FBI-agenten in de hoofden van seriemoordenaars gaan kijken. Als je houdt van wat mysterie en erg veel ingewikkelde situaties, dan is Mindhunter echt jouw serie.

IMDb-rating: 8.6

 

5 Narcos

Fan van maffiabazen, gangs en veel drama en actie rondom deze onderwerpen? Dan ben je bij Narcos op de juiste plek. Het gebruik en de verkoop van verboden middelen heeft een hele eigen harde wereld. In Narcos hebben ze deze harde wereld als geen enkele andere serie beter in scene gezet. Eenmaal aan deze serie begonnen, is er eigenlijk ook geen manier van stoppen.

IMDb-rating: 8.8

 

4  When they see us

Vijf jongens worden beschuldigd van een groot incident in Central park. Deze beschuldigingen zijn alleen niet waar. Discriminatie speelt altijd al. Vaak zien mensen alleen niet in hoe het zou zijn om in andermans schoenen te staan. Deze serie is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, waardoor je volledig wordt meegesleurd in het verhaal.

IMDb-rating: 8.9

 

3 Black Mirror

Deze serie bestaat uit verschillende verhalen per aflevering. Elke aflevering heeft te maken met een nieuwe technologieën die raar inspelen op menselijke gevoelens. Na elke aflevering word je achtergelaten met een ander gevoel. Dit is een gevoel dat soms ook gewoon niet te plaatsen is. Heb je dus zin om een avond of middag vol verrassingen te hebben? Dan is Black Mirror perfect voor jou.

IMDb-rating: 8.8

 

2 Stranger Things

Stranger Things. Er zijn weinig mensen die er nog nooit van gehoord hebben. De serie gaat over een jongen die opeens verdwijnt. Zijn vrienden, moeder en politie officieren proberen hem terug te vinden, maar al snel belanden ze in een rare bovennatuurlijke wereld waar ze nooit over hadden kunnen dromen. Veel fantasy, actie en dus mysterie bevindt zich in deze serie.

IMDb-rating: 8.7

 

1 Dark

Op nummer 1 van dit moment staat Dark. Dark is een moeilijk te omschrijven serie. Er gebeuren zoveel vreemde dingen, dat je maar niet kunt stoppen met kijken. De serie bouwt zich namelijk op naar de antwoorden op de vragen die je per aflevering steeds meer en meer gaat hebben. De serie begint met de verdwijning van twee jongens in een dorp in Duitsland. De serie krijgt een bovennatuurlijke twist naar mate van de afleveringen. Ben jij al benieuwd naar Dark?

IMDb-rating: 8.7