In 1950 kampte Groot-Brittannië met een ijskoude winter en besneeuwde straten. Terwijl de kleding kon worden aangepast en gelaagd werd gedragen, waren de voeten nauwelijks beschermd tegen deze zware weersomstandigheden. Boots waren er enkel voor arbeiders, maar werden door deze bare winter geïntroduceerd als een ‘must have’ schoeisel. Een goed paar boots zijn dan ook een investering die iedere man zou moeten overwegen. Bij deze toffe merken vind jij sowieso je boots.

1. Red Wing

Dit Amerikaanse schoenenmerk werd gedragen door vele soldaten tijdens de tweede wereldoorlog. Red Wing is vandaag legendarisch en zeer geliefd bij de denim heads.
MAN MAN boots heren stijl beste

Boots man man Boots man man 3 Boots man man 2

2. Dr. Martens

Geen lijstje over boots zou compleet zonder Dr. Martens. De legendarische boots die worden gedragen in bijna elke subcultuur ademen rock ’n roll. De 1460 8-Eye boot met de dikke rubberen zool is daarmee een klassieker in de wereld van boots. Shop ze hieronder:

Processed with VSCOcam with f1 preset

Boots man man 13 Boots man man 15 Boots man man 14

3. R.M.Williams

R.M. Williams is sinds 1932 de vakman van de befaamde chelsea boots. De Australische schoenenfabrikant wist de zakenman een ruige uitstraling te geven met de lage mannelijke laarzen.

MAN MAN boots heren stijl beste chelsea mr williams

Boots man man 4 Boots man man 5 Boots man man 6

4. Tricker’s

Trickers worden handgemaakt in Northampton, algemeen beschouwd als het huis van de Britse schoenmaker. Sinds 1829, staat Trickers voor zijn kwaliteitsschoen en was onderscheidend met zijn brogue boots.  Anno 2017 is het bedrijf nog steeds in handen van dezelfde familie, en wordt deze brogue boots met traditionele productie technieken gemaakt.

MAN MAN boots heren stijl beste trickers brogues

man man boots 8 Man man boots 7 man man boots 9

5. Clarks

Clarks is een klassieker, want sinds 1852 maakt de Britse schoenmaker al zijn boots. In de laatste jaren werd het Chukka model, beter bekend als de dessert boot onmisbaar  in de herenmode. De zachte suede boot met een eenvoudig silhouet is daarmee ook perfect te combineren met iedere outfit. Shop ze hier:

MAN MAN boots heren stijl beste 2

MAN MAN BOOTS 10 MAN MAN BOOTS 11 MAN MAN BOOTS 12