Diamond Atelier

Diamond Atelier is een Duitse garage en is gevestigd in München. Onlangs hebben zij een nieuwe serie cafe racers gelanceerd, genaamd Mark II. Met de Mark II series willen ze motoren creëren die zowel tijdloos als classy zijn. Ondanks het minimalistische en cleane design, stralen deze brute motoren agressie uit.

Diamond Atelier cafe racers man man 6 Diamond Atelier cafe racers man man 7

Voor de bouw van de motoren wordt er gebruik gemaakt van een BMW Monolever frame. De bikes zijn te bestellen in drie verschillende categorieën. Je kunt als klant zijnde kiezen voor een 800cc of 1000cc motor. Daarnaast kun je zelf de kleur van de bike bepalen. Echter, zal wel eerst de portemonnee getrokken moeten worden. De ‘goedkoopste’ variant kost een kleine €21.000, de andere varianten zijn respectievelijk €24.000 en €28.000. Het verschil qua prijs, zit in de hoeveelheid custom werk per variant. Zo heeft de duurste variant meer custom made onderdelen dan de ‘goedkopere’ versies.

Diamond Atelier cafe racers man man 8 Diamond Atelier cafe racers man man 5

Een motor tussen de 20 en 30 duizend euro is voor vele een droom die, voorlopig, niet uit gaat komen. Tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van de heerlijke Diamond Atelier motoren.

Diamond Atelier cafe racers man man 9 Diamond Atelier cafe racers man man 10   Diamond Atelier cafe racers man man 13