Bomber hier, bomber daar. Dit type jas bezette de afgelopen maanden het straatbeeld. Zowel bij vrouwen als bij mannen is het een populair kledingstuk. Voor de wintermaanden waren er uiteraard gevoerde, puffy varianten. Deze lente zien we de schappen weer gevuld met ongevoerde, makkelijker te layeren varianten. Veel bomberjacks zijn van nylon, maar Cos heeft bijvoorbeeld een katoenen en Zara een heel toffe linnen. We maakten een selectie van bombers die wij zelf tof vinden en die ook nog betaalbaar zijn.

bomber lente

Black bombers

Een zwarte bomber is altijd goed. Voorheen werd deze jas veel gedragen door Neophyte luisterende kale koppen, maar tegenwoordig is het een boegbeeld binnen de mode. Je kan het overal bij dragen en zal nooit vervelen. Een essential die in iedere kledingkast moet huizen. Met of zonder Neophyte-logo.

Lentekleuren

Hoe tof zo’n zwarte Neophyte bomber ook is, een beetje kleur mag wel. Het is immers lente in de ogen van de tandartsassistente. Sorry, wilde deze al heel een tijd maken. Dit zijn de jasjes die op koelere zomeravonden aan je favoriete meisje geeft en weet wat het resultaat daarvan gaat zijn.

Lange afstandsbomber

Kanye West heeft ook overal een vingertje in de pap, zelfs in het sturen van ontwerpen voor bombers. Nee, geen idee of dit op zijn kledingstijl geïnspireerd is, maar het doet er wel direct aan denken. Niks ergs aan, want het staat tof. Vooral de Zara-styling vinden we heel nice.