Blue Star Line bouwt Titanic II

Het bouwen van zo’n gigantisch schip vergt natuurlijk tijd. Er wordt dan ook al sinds 2012 gebouwd aan de Titanic II. Dit gebeurde onder leiding van Clive Palmer, een Australische ondernemer die rijk werd met mijnwerkzaamheden. Hij heeft altijd al geroepen ooit een nieuwe Titanic te willen bouwen en nu lijkt het er dan echt van te gaan komen. Eigenlijk had al in 2016 de eerste tocht plaats moeten vinden, maar Palmer had ruzie met een Chinees bedrijf waardoor het nog niet doorging.

titanic 1

Precies hetzelfde als de ‘echte’

Het nieuwe schip, dat dus ook dezelfde naam zal krijgen, is tot in detail hetzelfde als de originele Titanic. Er is natuurlijk wel één belangrijk verschil: Blue Star Line en andere betrokken partijen hebben wél hun best gedaan om de passagiers volledige veilig te garanderen. Zo waren er bij de échte Titanic te weinig reddingsboten aanwezig. Er waren ruim 2200 passagiers aan boord en slechts ruimte voor 1.178 mensen in de boten. Het gevolg is bekend en dit mag natuurlijk nooit meer gebeuren. De Titanic II heeft daarom 18 gemotoriseerde reddingsboten aan boord, met ieder plek voor 250 mensen.

titanic MAN MAN

Je kunt het schip herkennen uit de film

Het schip is dus volledig gebaseerd op de originele versie, zeker ook qua interieur. Eén van de bekendste elementen is de trap, die in de film ook veel aandacht krijgt. Deze is exact nagemaakt, net zoals de details in de hutten. Er is zelfs onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het zoveel mogelijk hetzelfde is. Een aantal elementen is wel anders, om effectiever en veiliger te werk te kunnen gaan. Ondanks dat het een remake is van een klassiek schip, is de technologie (natuurlijk) wel modern. Het schip wordt aangedreven door enkele dieselmotoren die uiteraard ook voldoen aan de huidige standaarden en eisen. Het zal dus een mooie trip opleveren, met hopelijk een betere afloop.

titanic 2

De prijs is nog niet bekend

De Titanic II zal bij voltooiing vanuit Dubai naar Engeland varen. Hier zal het schip vanuit Southampton, net zoals in 1912, vertrekken richting New York. Na deze tocht zal het schip meerdere routes over de hele wereld varen. Mensen overal ter wereld kunnen dus genieten van het mooie schip en de bijzondere historie. Blue Star Line heeft nog geen officiële prijzen bekend gemaakt. Er zijn wel al mensen die gigantische bedragen hebben geboden voor tickets, tot zelfs 1 miljoen dollar. Het maakt dus nogal wat los. Er is plek voor 2.400 passagiers en 900 bemanningsleden, naar verwachting wordt dit met groot gemak gevuld.

titanic MAN MAN