Tirol

Tirol is één van de provincies in Oostenrijk. Bij velen bekend als hoempapa-oort dat uitermate geschikt is om te wintersporten. Omdat wij benieuwd waren naar wat je hier in de zomer kunt doen, gingen wij voor je op pad.

Tirol Man Man

Actionparcours Nauders

Omdat wij bij MAN MAN wel van adrenaline houden, deden wij het adventureparcours in de buurt van het dorpje Nauders. Het actionparcours bestaat uit verschillende onderdelen en is een lust voor elke adrenaline-junk. Met de Flying-Fox (een 120 meter lange tokkelbaan) daal je af in een ravijn. Via een metalen web trotseer je een kolkende waterval en last but not least kun je 35 meter abseilen van een brug. Al met al is het adventureparcours alles wat een waaghals nodig heeft.

Tirol MAN MAN

Downhill mountainbiken op de Drei-Länder Enduro Trail

Voor de echte doorzetter heeft Nauders nóg meer te bieden. Nauders ligt namelijk aan de Drei-Länder Enduro Trail, een mountainbike-trail door Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Wij gingen naar de lokale fietsenverhuur voor een speciale downhill mountainbike. Na met de gids de gondel naar boven te hebben genomen, deden we een tocht over de smalste paadjes, over de stijlste hellingen en over weiden met de mooiste vergezichten. Wil je getest worden op je uithoudingsvermogen? Dan is de Enduro Trail een absolute aanrader.

Tirol MAN MAN

Bestel een cocktail als James Bond op meer dan 3000 meter hoogte

Omdat ook wij af en toe zijn aan ontspanning en enorme liefhebbers zijn van James Bond, bezochten wij het ICE Q restaurant; één van de filmlocaties uit de film Spectre, voor een wodka martini, shaken not stirred of course. Je kunt hier niet alleen genieten van een heerlijke lunch, ook de cocktails zijn erg goed. Het uitzicht is niet alleen prachtig, je voelt je ook heel even James Bond.

Tirol MAN MAN

Area 47

Bij Area 47 zit je als waaghals zeker goed. Je kunt hier onder andere: raften, kanoën, op een motor crossen of wakeboarden. Wij kozen echter voor wat canyoning. Nadat je meer dan 20 meter abseilt van een brug, daal je onder begeleiding af in een ravijn. Je spring hier van watervallen en je glijdt van stijle waterslides. Ook het landschap is waanzinnig. Omdat we na een uitgebreide lunch bij het het restaurant nog genoeg energie hadden, trotseerden we die middag de Hochseilgarten. Een parcours van losse boomstammen aan touwen op 40 meter hoogte waar de jongens van de mannen worden gescheiden. Check de video voor een impressie.

Via Ferrata in het Zirbenwald

Nu waren we er klaar voor om de echte hoogte op te zoeken. Vanuit Oberurgl reden we naar het Zirbenwald om de stijlste rotswanden te trotseren tijdens onze Via Ferrata. Je beklimt hier stijle rotswanden terwijl je gezekerd zit met stalen haken. Je moet er wat voor over hebben, maar tijdens de tocht kun je genieten van de mooiste uitzichten.

Tirol MAN MAN

Nog meer voor echte mannen

Naast de Via Ferrata kun je in het nabij gelegen Hochurgl het hoogst gelegen motormuseum van Europa bezoeken. Je kunt je hier vergapen aan de mooiste motoren uit alle tijdperken. Het museum ligt aan één van de bekendste wegen van Europa, de Timmelsjoch. Ook hier is het uitzicht waanzinnig en in het voorjaar is de weg gedeeltelijk ingesloten door meters hoge ijsmuren. Een aanrader voor iedere man.

Tirol MAN MAN

Één ding is zeker: in Tirol kom je als man zeker aan je trekken. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor toffe reizen met je vrienden en wil je toch iets verder weg? Lees dan hier waarom Patagonië de ultieme bestemming is om te backpacken.