Waar het allemaal begint: dé tips voor zoenen

Gelukkig hebben we voor de bad kissers onder ons een aantal tips voor zoenen op een rijtje gezet. Succes!

Sla het jaarlijkse bezoekje aan de tandarts nooit over

Uit een onderzoek genaamd The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us blijkt dat vrouwen vele malen meer gefocust zijn op orale hygiëne dan de man. Vrouwen vinden de adem van de man en de smaak erg belangrijk tijdens het zoenen. Wanneer deze dan ook niet naar wens is, komt het dikwijls voor dat ze niet nog een keer met de desbetreffende man willen zoenen. Ook is het zo dat vrouwen kijken naar een stel goed-uitziende tanden. Sla de tandarts dus nooit over. Blijf vooral goed je tanden poetsen, flossen en spoel het na met mondwater voor een goed ruikende adem.

Een goede timing is erg belangrijk

In films is de timing altijd, maar dan ook echt altijd perfect. Helaas is ons leven geen film en zullen we ons eigen script moeten schrijven. Bij het kussen van iemand is het belangrijk dat je degene goed aanvoelt. Wanneer iemand zich gestrest voelt, ongelukkig is of simpelweg niet in de mood is,  is het geen goed idee om met volle overgave te gaan zoenen. Zorg er dus altijd voor dat de ander zich op haar gemak voelt bij je, de gelegenheid zich voordoet en dat zij ook écht met jou wilt zoenen.

Tips voor zoenen MAN MAN

Volg het ritme van de ander

Wetenschappers geloven dat kussen is geëvolueerd om ons mensen te helpen bepalen of iemand een goede partner is. Daarbij tonen studies aan dat vrouwen veel meer kans hebben om zoenen te zien als een manier om een potentiële partner te beoordelen. Een eenvoudige manier om het soort kus te geven waar de ander naar opzoek is, is de spiegel techniek. Probeer te matchen met het tempo, druk en stijl van de ander. Wie weet loopt je volgende potje zoenen wel uit tot een erg gezellige tijd.

Zorg voor een goede eerste kus

De eerste kus met iemand is natuurlijk altijd even wennen. Maar volgens The Science of Kissing breekt 59 % van de mannen en 66 % van de vrouwen het contact omdat de eerste kus alles behalve goed was. Dat de eerste kus met iemand perfect is, komt natuurlijk niet zo vaak voor. Maar een écht slechte kus is ook niet iets waar iemand op zit te wachten.

Tips voor zoenen MAN MAN

Zoen wanneer het maar kan

Nee, hiermee bedoelen we niet dat je zomaar iemand in de kroeg moet gaan zoenen waarvan je de naam nog niet eens weet. Maar koppels die regelmatig met elkaar zoenen blijken gelukkiger en gezonder te zijn. Niet alleen zorgt regelmatig zoenen ervoor dat je stress hormonen worden verlaagd, maar het heeft een positieve invloed op je relatie. Een studie uit de jaren ’80 ontdekte zelfs dat mannen die hun vrouw elke ochtend kusten voordat ze gingen werken langer leefden, minder auto ongelukken kregen en een hoger inkomen hadden.

We kunnen concluderen dat zoenen een erg belangrijke rol speelt in ons welzijn. Om je nog een handje te helpen hebben we nog een aantal korte tips voor het zoenen voor je.

  1. Kus niet alleen haar mond. Zo’n 96% van de vrouwen geven aan dat ze het prettig vinden om gekust te worden in hun nek of oren.
  2. ‘Duik’ niet te diep. Er is niets aantrekkelijks aan wanneer je je tong achter in iemands keel duwt.
  3. Zorg voor wat variatie. Vrouwen schijnen te klagen over het feit dat mannen te ‘machine-achtig’ of als maar op de zelfde manier zoenen.

Lijkt het je goed af te gaan door de tips voor zoenen, maar ben je nog geen ster in het voeren van een gesprek? Wellicht dat deze je tips je kunnen helpen met het rocken van een goed gesprek op je eerste date.