Hoe kan je lekker slapen in het vliegtuig?

Een vliegvakantie is verre van goedkoop, maar voor veel Nederlanders is het wel de manier om er echt even helemaal uit te zijn. Mocht je zo slim zijn geweest om je hele vakantie zelf samen te stellen, dan kies je waarschijnlijk voor een goedkope nachtvlucht. Dat is goedkoop, maar het betekent wel dat je in het vliegtuig zal willen slapen. Dan kan lastig zijn, maar met behulp van een aantal uitstekende tips kun je vanaf nu perfect slapen en is je vlucht een stuk relaxter.

 

Kies je eigen stoel

Heb je een goedkope vlucht gevonden, dan zul je waarschijnlijk ook de optie hebben om je stoel te selecteren. Ook al is dat vaak tegen bijbetaling, het is wel zo slim om dat te doen. Kies bij voorkeur een stoel bij het raam. Zo slaap je prima en heb je geen last van medepassagiers die je storen als ze naar het toilet moeten.

Oordopjes

Ook al is de kans groot dat je een klein welkomstpakket aantreft op je stoel in de economyclass, het is altijd slim om je eigen oordopjes mee te nemen. Het comfort van een paar goede oordopjes zal zich zeker tijdens de vlucht bewijzen.

Reis in gezelschap

Het voordeel van het reizen met een groep is dat je niet wordt opgezadeld met vreemden als buren tijdens je vlucht. Heb je dus de optie om een stoel te reserveren, doe dat dan. Het is namelijk veel eenvoudiger om tijdens de vlucht in slaap te vallen als je naast een bekende zit.

Slapen in vliegtuig

Comfortabele kleding

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg voor prettig zittende kleding. Dat wil niet zeggen dat een trainingspak ideaal is, maar een driedelig kostuum is zeker niet aan te raden. Te strakke kleding beperkt namelijk je mogelijkheden om echt lekker te slapen. Het wordt namelijk snel te warm en als je dan gaat zweten is plakkerige kleding zeker niet prettig.

Reiskussens

De stoelen in de economyclass zijn verre van comfortabel en dus kan het lastig zijn om echt lekker te slapen. Gelukkig is er het reiskussen. Een prima uitvinding waardoor je zelfs in het vliegtuig kan slapen. Uiteraard kan je die op de luchthaven kopen, maar doe je dat ruim van tevoren, dan ben je snel een stuk goedkoper uit. De ondersteuning van je nek voorkomt tevens een stijve nek na de landing.

Muziek

Aan boord van het vliegtuig heb je tal van ontspanningsmogelijkheden. Zo kun je als je geluk hebt gebruik maken van de wifi aan boord of het entertainmentsysteem. Prima als dit goed werkt, maar zorg altijd voor een plan B. Neem dus gewoon je eigen muziek mee en gebruik goede, geluiddempende oordopjes. Daarmee geniet je niet alleen langer van je eigen muziek, je wordt ook nog eens minder snel afgeleid door andere geluiden.

slapen in het vliegtuig

Maak het donker

In de meeste vliegtuigen gaat het licht gewoon uit tijdens de nacht, maar als je pech hebt vlieg je gewoon overdag. Dan kan het lastig zijn om even onderuit gezakt te kunnen pitten. Neem in dat geval je eigen slaapmasker mee en je hebt nergens last van.

Neem stevige snacks mee

Slapen in een vliegtuig is op zich al lastig, maar met een lege maag wordt het nog moeilijker. De oplossing: neem zelf wat snacks mee, bij voorkeur vezelrijke snacks. Zo voel je al snel dat je vol zit en slaap je een stuk sneller.