Tips voor meer positiviteit

Onderstaand vind je 6 tips voor meer positiviteit in het leven. Probeer ze eens uit en kijk welke voor jou het beste werkt. Succes!

1. Maak tijd voor meditatie

Veel mensen zijn met van alles druk. Studies, ambities, relaties, ga zo maar door. Het is in het hectische leven goed om dagelijks een momentje voor jezelf te nemen. Een moment waarin je helemaal nergens aan hoeft denken. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Ga gewoon ergens zitten, sluit je ogen en laat de stress van je afglijden. Wanneer je dit dagelijks doet kan het je helpen positiever te blijven.

2. Zit minder vaak op social media

Zit jij regelmatig op Instagram en krijg jij door al die mooie of avontuurlijke foto’s het gevoel dat je iets mist in je leven? Veel mensen hebben hier in enige mate last van en het is daarom goed om niet te veel op social media te zitten. Ieders leven ziet er op die platformen namelijk beter uit dan het werkelijk is.

3. Help mensen waarvan je weet dat ze het minder goed hebben

Het is makkelijk om te geloven dat jij het in het leven niet getroffen hebt of dat er iets ontbreekt. Daarvoor alleen al is het een goed idee om mensen die het minder goed getroffen hebben eens te helpen. Hierdoor kun jij je eigen struggles beter verwerken, maar ga je dingen ook beter in perspectief zijn. Ineens kan het zijn dat jij je realiseert dat je eigenlijk al best veel hebt.

meer positiviteit in het leven tips 2

4. Wees dankbaar

Wees dankbaar, zelfs als het lijkt als of je momenteel niets hebt. Want ook jij hebt nu al veel dingen waar andere alleen van kunnen dromen.

5. Geniet van de mooie momenten van het leven

Net als dat iedereen mooie momenten in het leven meemaakt, maken we ook allemaal moeilijke momenten mee. Probeer daarom volop te genieten van mooie momenten zoals een leuke avond met vrienden of familie of het moment dat je een nieuw nummer ontdekt die helemaal plat draait.

6. Kijk naar oplossingen in plaats van excuses

Het is altijd makkelijk om er een excuus bij te halen wanneer het in het leven wat moeilijker wordt. Alleen je helpt jezelf niet door je problemen uit de weg te gaan. Blijf juist zoeken naar oplossingen om verder te komen. Wanneer het je zelf niet lukt kun je hier natuurlijk ook hulp van andere bij vragen.

Heb jij het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? Deze manieren om negativiteit tegen te gaan zijn wetenschappelijk bewezen.