Online shoppen voor mannen

Mannen, zeg nou eerlijk: wij zijn er absoluut niet gemaakt om te shoppen. Ten eerste vinden de meeste van ons het een heel gedoe om van alles te passen en ten tweede vinden we nooit écht precies wat we zoeken. Gelukkig bestaat er al een ruime tijd de mogelijkheid om online te shoppen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je online de bomen door het bos ziet? Wij helpen je daarbij met vijf handige tips.

 

1. Kies voor de juiste webshop

Online shoppen kan een stuk gemakkelijk worden wanneer je zoekt op de juiste webshop(s). Veel merken hebben namelijk één bepaalde stijl en het kan best zijn dat die stijl nét niet bij je past. Ook is een groot aanbod altijd fijn bij een winkel online, zodat je veel keuze hebt. Ben je op zoek naar veel variatie in je kleding kijk dan niet bij èèn merk, maar bij wat grotere ketens die meerdere merken, stijlen aanbieden. Hier kan jij of een stoere streetwear vinden of juist die nette outfit voor een belangrijke afspraak. Zo vind jij zeker de juiste stijl voor in jouw kledingkast.

kleding winkel online shoppen

2. Kijk altijd eerst naar de levertijd

Levertijd is bij veel webshop tóch moeilijker dan anderen. Soms duurt het wel dagen/weken voordat jij je product in huis hebt. Bekijk daarom altijd éérst even de standaard levertijden van een webshop en bepaal daarna of je gaat zoeken en bestellen. Het is namelijk zonde om iets met haast te bestellen en er dan achter te komen dat je het té laat in huis gaat hebben.

3. Retourbeleid bij online shoppen

Veel bedrijven bieden je de mogelijkheid om iets retour te sturen wanneer het niet past. Maar let op: check altijd wat het retourbeleid is van de webwinkel. Het kan namelijk zomaar zijn dat het retour sturen op jouw kosten moet, of dat ze helemaal niet aan retourzendingen doen. Ook zijn dingen zoals “de originele kaartjes moeten er nog aan zitten” bij veel bedrijven een must. Zorg ervoor dat dit gewoon klopt, dat scheelt je een hoop gedoe mocht er toch iets niet passen.

kleding online shoppen retourbeleid

4. Check de pasvorm bij online shoppen

Bij de afbeeldingen tijdens het online shoppen kan het nog best lastig zijn om te zien wat voor pasvorm het kledingstuk heeft. De betere webwinkels zetten in de beschrijving hoe het zit en hoe groot het model is, maar kijk vooral ook naar het type kledingstuk. Wil je bijvoorbeeld een wat strakkere broek, maar aan de onderkant weer losjes? Kies dan voor slim fit. Hou je juist van wijde pijpen, ook aan de bovenkant? Kies dan voor een regular fit. Op iedere (goede) aanbieder staat er altijd wel een pasvorm-label, maak er ook gebruik van.

5. Wees uniek in je kleding

Bij bedrijven die aan fast-fashion doen, is de kans groot dat je een kledingstuk koopt waar je een week later iedereen mee ziet lopen. Uniek zijn in je kleding is voor veel mannen erg belangrijk. Je kan daarom altijd beter verder zoeken naar unieke kledingstukken die weinig verkocht zijn. Populaire kleding is namelijk al zo vaak verkocht dat de kans groot is je iemand gaat tegenkomen die hetzelfde draagt. En dat is natuurlijk heel erg zonde van dat dure jasje die je hebt besteld.

We hebben een aantal items van onze favoriete webshops verzameld. Laat je inspireren: