1. Maak het op maat

Voor de iets kleinere mannen onder ons is het, zo nu en dan, lastig om geschikte kleding te kopen. Kledingmerken kunnen niet alle verschillende posturen voorzien in hun behoeftes. In dit geval: jouw behoeftes. Wanneer je een kledingstuk aanpast kan het zo zijn dat het net niet mooi zit. Laat het dan niet in de winkel liggen, maar ga langs de lokale kleermaker. Geef je wensen door en laat het vermaken. Wanneer het artikel vermaakt is naar jouw wensen wordt het jouw favoriete item.

Voor mannen die iets minder lang zijn werken bepaalde kleding lengtes en proporties beter. Een blazer bijvoorbeeld, moet net over je heup vallen. Voor de mouwen moet je iets meer dan 1 cm nemen vanaf de manchet knoop. Het overhemd dat je onder de blazer aanhebt moet tot aan je pols komen. Is het langer dan dit? Dan kan je erin verzuipen.

tailor kleermaker heren pak MAN MAN

Afbeelding via

2. Kies de juiste style

Het dragen van baggy kleren is niet verstandig wanneer je wat kleiner bent. Bij het dragen van baggy kleren komt de nadruk namelijk op de bouw van je lichaam te liggen. Ga eerder voor straight of slim fits. Dat past meer bij jouw postuur. Trust me. Probeer je outfits clean te houden door het gebruik van de juiste kleuren. Zorg voor een mooi contrast en balans tussen de bovenkant en onderkant van je outfit.

3. Het juiste paar schoenen

Koop geen schoenen met een klein hakje, maar ga in plaats daarvan op zoek naar de geschikte schoen. Low-top modellen zoals brogues en Oxfords zijn geschikter dan laarzen of high-tops, die je alleen maar kleiner laten lijken. Je wilt natuurlijk langer lijken.

brogues MAN MAN

Bruine suède brogues met contrasterende zolen

River Island €75 Shop nu
etq brogues man man

Derby's

ETQ €235 Shop nu

4. Verticale streepjes

Dit advies zal je vast duizenden keren hebben gehoord, maar in dit geval werkt het echt. Draag geen horizontale strepen want die maken je breder in plaats van langer. Sorry. Voortaan moet je die Bretonse streep in de kast laten. Verticale strepen laten je daarentegen langer lijken. Een licht blauw button-down Oxford shirt met verticale strepen is daarom een must-have in je kledingkast. Ga voor deze jaar voor een stijlvolle blauwe streep, ideaal voor de zomer.

verticale streep man man 01

Marineblauw gestreept overhemd

Jack & Jones €60 Shop nu
streep shirt

Marineblauw gestreept T-shirt met ronde hals

Bellfield €25 Shop nu

5. Kijk goed naar je lichaam

Belangrijk is altijd naar je lichaam te kijken. Kijk daarom goed welk deel van je lichaam langer is. Dit zal als leidraad dienen bij het samenstellen van je outfits.

Stop je shirt niet in je broek wanneer je lange benen en een kort bovenlichaam hebt. Dit werkt wel andersom. Stop je shirt in je broek wanneer je korte benen en een lang bovenlichaam hebt.