1. Vraag aan je toekomstige bruid waar ze jou graag in ziet

Weet je zelf niet goed wat je wilt, of willen jullie trouwen binnen een bepaald thema? Dan is het belangrijk om samen bepaalde richtlijnen te bepalen hoe je trouwpak eruit komt te zien. Natuurlijk moet het grote geheel een verassing blijven, dus treed niet te veel in detail, maar je wilt natuurlijk wel dat je vriendin straks heel blij wordt wanneer ze je aan het altaar ziet staan.

2. Meet je maten

Om het perfecte pak aan te schaffen, is het belangrijk dat je je maten weet. Een goede pasvorm is essentieel en zorgt ervoor dat je er stijlvol uitziet. Weet je niet goed wat je moet meten? Laat dit dan voor je doen bij een kostuumwinkel, hier helpen ze je maar al te graag.

3. Ken je lichaamsbouw

Niet alleen de maten zijn belangrijk. Iedere man heeft een andere lichaamsbouw en dus staat niet elk pak bij iedere man even goed. Check daarom even dit artikel over het perfecte pak voor jouw lichaamsbouw. 

trouwpak-tips-pak-manman

4. Ga oriënteren

Het is voor de verkoper, maar ook zeker voor jezelf, fijn wanneer je een beetje een idee hebt wat je wilt wanneer je in de winkel staat. Ga dus vooraf oriënteren op internet welke trends er zijn binnen trouwpakken, welke kleuren in zijn of wat verschillende winkels zoal aanbieden. Zo weet je vooraf een beetje wat je zoekt en is het gemakkelijker een pak te scoren, wanneer je in de winkel bent.

5. Kleur, materiaal, stijl

Bij het oriënteren naar een pak, hoort het denken over de kleur, het materiaal en de stijl van de bruiloft. Is de bruiloft midden in de zomer? Dan is een donker pak van zware stof misschien niet zo’n goed idee en omgekeerd hetzelfde verhaal. Houd dit dus in je achterhoofd.

6. Accessoires

Minstens net zo belangrijk als het trouwpak zelf, zijn de accessoires. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je riem en schoenen met elkaar matchen en mogen de das of strik, manchetknopen, het pochet en sieraden niet vergeten worden. Ga niet overdrijven met sieraden, een klassiek horloge kan heel mooi staan en is al voldoende om je outfit net dat beetje extra te geven. Een das is ook een item om mee te experimenteren. Door er een te kiezen met een opvallend design, geef je je trouwpak net wat meer body. Maar ook dit is weer een gevalletje van wat past binnen je thema. Wanneer de bruiloft heel clean en easy going is, past een effen stropdas misschien weer beter.

trouwpak-accessoires-tips-manman

7. Heb oog voor detail

De details doen het hem en hoe klein ze ook zijn, ze mogen niet vergeten worden. Denk hierbij aan de veters in je schoenen, de lengte van je broek, sokken, ondergoed, bretels of de manchetknopen. Een veter in een kleur die past bij bijvoorbeeld je stropdas kan een leuke toevoeging zijn. Of misschien heeft je vader of je opa nog manchetknopen liggen met een bijzondere waarde. Ook het ondergoed is van belang en niet alleen bij vrouwen. Zorg dat je ondergoed goed aansluit, zodat er geen naden door je trouwpak te zien zijn. Al deze kleine details zorgen voor het uiteindelijke perfecte plaatje waar je toekomstige bruid blij van wordt.

Met deze tips zal haar mond openvallen, wanneer jij aan het altaar op haar staat te wachten. Ben je nog niet zover en twijfel je nog over een bijzondere plek om de grote vraag te stellen? Dan zijn deze 9 unieke plekken om haar ten huwelijk te vragen het misschien waard om in overweging te nemen.