Wat houdt droog trainen precies in?

Simpel uitgelegd houdt droog trainen in dat je jouw voedingspatroon en trainingsprogramma verandert met het doel om vetmassa te verliezen en droge spiermassa te behouden. Veel mensen hebben hier moeite mee. Speciaal voor hen komen wij met een aantal tips waarmee jij jouw lichaam droog houdt. Check it out:

 

1. Eet genoeg eiwitten

Het is belangrijk om genoeg eiwitten, ook wel proteïne genoemd, binnen te krijgen wanneer jij aan het droog trainen bent. Eiwitten zorgen voor een hogere verbranding van calorieën en dragen bij bij het behouden van de opgebouwde spiermassa. Zeer belangrijk om er groot en sterk uit te zien.

2. Calorie inname verminderen

De juiste voeding speelt een grote rol bij het droog trainen. Als je vet wil verliezen is het belangrijk om je calorie inname te verminderen. Ben je al droog en tevreden met je huidige vetpercentage, dan is het ook voor jou belangrijk om te letten op de hoeveelheid calorieën die je per dag binnenkrijgt. Je hebt dan ook handige apps om je calorie inname precies bij te houden. Maak hier dan ook gebruik van. Het zal je veel tijd en moeite schelen.

 

3. Voldoende water drinken

Het is ontzettend belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven. Ons lichaam bestaat ongeveer voor 50- 65% uit water en onze hersenen zelfs voor 80%. Drink daarom gedurende dag genoeg water. Hierdoor zal je stofwisseling verhoogt worden, waardoor je sneller calorieën zult verbranden.

tips om droog te blijven

4. Blijf standvastig aan je dieet

Als je het hele jaar droogt wilt blijven is het essentieel om standvastig te blijven aan je dieet. Laat je dieet dus niet meteen los! Blijf er aan vasthouden, net als hoe je dat hebt moeten doen om droog te worden.

5. Af en toe cheat day

Een dieet is hartstikke belangrijk, maar een al te streng dieet zal je niet vol kunnen houden. Beloon jezelf dan soms ook met een cheat day. Hierdoor zul je minder verlangen naar snacks en vervul je die behoefte toch een keer in de zoveel tijd. Dit zal je dan ook extra energie en motivatie geven om je aan jouw dieet te houden.

dieet droog trainen

6. Voldoende slaap

Een belangrijk onderdeel wat vaak vergeten wordt is slaap. Uitgerust wakker worden en een goed slaapritme brengt vele voordelen met zich mee. Zo verlaag je het risico op spierverlies, krijg je minder snel honger en heb je meer wilskracht, wat handig is voor wanneer je even geen zin in hebt om naar de sportschool te gaan.