Houd regelmatig een grote schoonmaak

Eén van de redenen dat jij ’s ochtends onwetend voor je kast staat, is het gigantische arsenaal aan keuze. Nee, vaak niet netjes geordend. Reorganiseer je gehele kast door het houden of wegdoen van elk kledingstuk te overwegen. Houd niet vast aan oude herinneringen, maar ga bij jezelf na of je dit kledingstuk ooit nog aan gaat trekken. Je zal veel zinloze kleding vinden, wat kansen biedt. Door deze weg te doen kan je namelijk meer overzicht creëren. Meer overzicht gaat gepaard met makkelijkere keuzes. Dit helpt ook met het bepalen van benodigdheden. Je zult erachter komen dat sommige kledingstukken in overvloed aanwezig zijn en andere kleding snel moet worden aangeschaft.

Deel je kledingkast op in categorieën

Er is geen enkele goede reden om je kledingkast op te delen in: T-shirt-overhemd-sokken-T-shirt-broek-etc. Zorg ervoor dat je type kleding bij elkaar houdt. Hang je nette overhemden bij elkaar, zoals je blazers. Waar mogelijk, is het zelfs handig om ze op kleur te hangen. Van lichtblauw naar donker bijvoorbeeld. Elke manier van ordenen die voor jou werkt is prima. Zorg alleen voor een bepaalde mate van logica. Op deze manier zie jij ’s ochtends in één oogopslag waar je uit kan kiezen.

Garderobe MAN MAN

Houd je garderobe seizoensgebonden

Al die overcoats in de zomer en korte broeken in de winter hebben geen enkele zin. Ze zorgen alleen maar voor minder plek en minder overzicht. Zolang je het netjes doet, is het opbergen van seizoensgebonden kleding een ideale manier om je garderobe up to date houden. Je hoeft niks weg te doen en hebt alles bij de hand wanneer de seizoenen veranderen. Zorg wel dat je het opslaat op een donkere en droge plek met de zware spullen onderop. Op deze manier voorkom je schimmel en nare geurtjes. Knoop dure jassen ook altijd volledig dicht en vouw ze op met wat ruimte om vorm te behouden.

Ophangen of opvouwen?

Kleding die je op moet hangen neemt meer plaats in beslag dan kleding die je opvouwt. Weten wat te vouwen en wat te hangen is dan ook essentieel. Zorg ervoor dat alle onderdelen van je pak hangen. T-shirts, jeans en shorts kan je altijd opgevouwen in je kast leggen. Zorg er ook voor dat je zware truien opgevouwen in je kast legt. Niet alleen scheelt het veel plek, maar het is ook nog eens veel beter voor de vorm. Ophangen zal alleen maar zorgen voor het oprekken van de stof.

Garderobe MAN MAN

Ken je stijl

Natuurlijk is een geordende kast het begin. Maar wanneer het hier stopt, is het einde nog steeds ver in zicht. Weet wat je graag draagt en wat je goed staat. Hierdoor sta je ’s ochtends niet eindeloos kleren te passen. Je ziet snel in je opgeruimde kast wat je aan wilt en wat je goed staat. Zo ben jij zeker van je outfit en ga je niet met twijfels de deur uit.

Weet ook wat je per seizoen nodig hebt. Waar in de zomer T-shirts en shorts essentieel zijn, is voor de winter kleding die je écht warm houdt natuurlijk extreem belangrijk.