Oneven borsthaar is heel normaal

Borsthaar is maar zelden een symmetrisch oppervlak op de borst van een man. Het kan op meerdere plekken zitten en het is zeker niet overal eerlijk verdeeld. Dit is helemaal niet erg, het zou zelfs raar zijn als het een heel gelikt patroon was. Wel kun je ervoor zorgen dat het overal ongeveer dezelfde lengte heeft, door het te trimmen. Sowieso kun je je borsthaar prima trimmen. Een beetje borsthaar is niet erg en voor sommigen zelfs sexy, maar een wilde bos vindt waarschijnlijk dan weer niemand aantrekkelijk. Probeer het wel een beetje in toom te houden, maar streven naar perfect verdeeld borsthaar is streven naar mislukking.

Het is populair bij oudere vrouwen

Haargroei op je borst kan worden beïnvloed door de mate van testosteron en veel testosteron wordt vaak aantrekkelijk gevonden door vrouwen, zeker wanneer ze vruchtbaar zijn. Maar studies laten zien dat jongere vrouwen een harige borst desondanks niet heel vaak aantrekkelijk vinden. Oudere vrouwen daarentegen wel, terwijl die de periode van vruchtbaarheid al hebben gehad. Dus wanneer je into oudere vrouwen bent, is het laten staan van het haar op je borst het overwegen waard.

borsthaar MAN MAN

Het kan betekenen dat je slimmer bent

Dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn, maar een oude studie heeft ooit aangetoond dat hele harige mannen betere resultaten behalen tijdens hun studie. De reden die hiervoor wordt genoemd is dat mannen met borsthaar minder zelfvertrouwen zouden hebben en dat ze daarom meer tijd besteden aan hun studie. Mannen zonder borsthaar zouden drukker zijn met feesten en vrouwen versieren. Waarschijnlijk kun je dit met een korreltje zout nemen, maar het is wel een leuke reden om te vertellen wanneer mensen vragen naar je borsthaar.

Het kan altijd erger

Als je veel borsthaar hebt – en haar op andere plekken – en je zit hier echt mee, dan kun je altijd nog troost zoeken in het feit dat het altijd erger kan. Vroeger, en dan praten we over echt lang geleden, waren mannen helemaal versierd met haar op het hele lichaam. Dit was om ze te beschermen tegen de kou. Gelukkig is dat nu niet meer het geval, dankzij de evolutie van de mens. Maar het kan dus altijd erger, en waarschijnlijk ben je ook niet degene met het meeste borsthaar op het strand.

Ook schaamhaar is een dingetje voor mannen,. Lees ook hoe je je ballen moet scheren.