De dagwaarde van je auto verhogen is makkelijker dan je denkt. Door een auto een beetje op te knappen kan de waarde al flink toenemen. Waar je op moet letten bij het opknappen en je auto verkopen als particulier? Met deze vier tips weet je voldoende.

Voorkom beschadigingen

Beschadigingen voorkomen is onmogelijk, maar toch kan je wel je rijstijl aanpassen. In plaats van een sluiproute te nemen over een zandpad kan je dus beter dat soort situaties vermijden. Ook kan je slijtage op bepaalde onderdelen voorkomen als je netjes rijdt. Het repareren van deze beschadigingen is erg duur dus het is belangrijk ze zo veel mogelijk te voorkomen.

Onderhoudsbeurten

Een auto die vaak een onderhoudsbeurt heeft gehad, bewaart veel beter zijn waarde dan een auto waar niks aan is gedaan. De staat van je auto is een belangrijke indicator voor de waarde van je auto. Het is daarom belangrijk om te denken aan genoeg onderhoudsbeurten. Als je zo’n beurt overslaat dan ben je uiteindelijk vaak dubbel zoveel kwijt aan een reparatie. Daarom dat je regelmatig je remblokken, vloeistoffen, banden en filters moet laten controleren en/of vervangen. Ook het onderhouden van de motor van je auto is belangrijk. Laat dit dus door een expert doen. Schrijf alles op in een onderhoudsboekje zodat je dit kan tonen aan toekomstige kopers van je auto.

Interieur in goede staat

Naast het exterieur van je auto kan ook je interieur beschadigd raken. Zorg hierbij dus ook dat het zo min mogelijk beschadigingen heeft. Het heeft ook nut om op te letten waar je jouw auto parkeert. De zon kan namelijk invloed hebben op het interieur als deze er constant op schijnt. Let dus zeker goed op de looks van je wagen, want dit maakt je auto verkopen als particulier een stuk eenvoudiger.

Auto wassen

Naast het schoonhouden van je interieur, is het ook belangrijk om aandacht te geven aan de buitenkant. Ga je auto daarom regelmatig wassen en zet het in de autowas. Hierdoor blijft de lak goed en loopt het geen beschadigingen op. Dit soort lakbeschadigingen hebben namelijk ook invloed op de waarde van je auto.