Wonen in een tiny house wordt steeds populairder

De afgelopen jaren is de vraag naar de welbekende tiny house flink gestegen. De grootste redenen van de interesse in de woningen waren: dat het betaalbaar én mobiel is. Bovendien is het vaak ook nog eens milieuvriendelijk. Kortom, een optie met veel voordelen en mogelijkheden.

Veel mensen die nog nooit een eigen huis hebben gehad, overwegen om een tiny house te kopen. Deze huisjes zijn wel een stuk goedkoper dan normale huizen. Gemiddeld kosten deze knusse woningen ergens tussen 30.000 – 60.000 dollar, in euro’s is dit ongeveer 26 – 52 duizend. Daar kan je in ieder geval geen huis van kopen in Nederland.

Een dergelijke woning kan tevens een goede investering zijn

Tiny houses zijn niet alleen chille woningen, het kunnen ook goede investeringen zijn. De stijging van vraag naar deze huisjes en het beperkte aanbod zullen ervoor zorgen dat de waarde van de kleine huisjes flink omhoog zal gaan. Hierdoor worden het slimme investeringen. Koop je het nu, kan je het over een tijdje voor een betere prijs weer verkopen. Ka-ching.

De Cube Two X van Nestron laat de toekomst zien

Nestron – een zeer populair bedrijf uit Singapore – heeft hun nieuwe tiny house creatie aan de wereld getoond. Deze nieuwe Cube Two X smart tiny house heeft twee verschillende varianten (met één of twee slaapkamers).

De Cube Two X is de grootste tiny house van Nestron. Dit huisje heeft een oppervlakte van bijna 35 vierkante meter, waar zijn voorganger een oppervlakte van ongeveer 24,4 vierkante meter had. Deze woning zal een prijs hebben van 98 duizend dollar dit is omgerekend bijna 85 duizend euro. Dat is dan helaas wel weer een stuk meer dan de gemiddelde prijs van dit soort woningen, maar je hebt wel een futuristic design. Neem hieronder een kijkje naar de woning: