Tiny house in de achtertuin

De 13-jarige Luke uit Dubuque, gelegen in de Amerikaanse staat Lowa, heeft onlangs wel iets héél bijzonders gedaan. En al helemaal voor zijn leeftijd. Zo heeft hij namelijk zijn eigen mini-huisje gebouwd in de achtertuin van zijn ouderlijk huis. Met slechts 1500 dollar realiseerde Luke Thill zijn droom en bouwde hij een prachtige miniatuur cottage-style tiny house. Best bijzonder voor een 13-jarige. Hij heeft hiermee dan ook veel aandacht gekregen.

Op zijn eigen YouTubekanaal geeft hij aan dat hij het huisje uit pure verveling tijdens een saaie zomer heeft gebouwd. Na wat eigen onderzoek had hij een plan ontwikkeld om zijn unieke project te realiseren. Terwijl zijn leeftijdsgenoten aan het gamen of buitenspelen waren, was Luuk bezig met het bouwen van zijn eigen tiny house in de achtertuin.

Voorbereidingen en bouw van de tiny house

Luuk raakte geobsedeerd door alles wat met tiny houses te maken had en keek op YouTube naar veel filmpjes hierover. Naast de hulp van zijn vader bij de teken- en bouwwerkzaamheden en de hulp van zijn moeder bij het interieurontwerp, kreeg Luke ook enige hulp van de mensen in zijn gemeenschap. Veel van de materialen die hij heeft gebruikt werden gedoneerd. Hij ruilde zijn diensten vaak in voor hulp bij bepaalde aspecten van de bouw, zoals het schoonmaken van de garage van de buren in ruil voor wat elektriciteit.

 

Het heeft hem uiteindelijk anderhalf jaar tijd gekost om het huisje te bouwen. Zijn tiny house is 89 vierkante meter en bestaat uit een keuken met een werkend fornuis en een minikoelkast, een woonkamer met een uitklapbare eettafel en een zolderruimte met een bed. Ondanks zijn grote toewijding aan het huisje was Luke nooit van plan om het huisje ook echt te betrekken. Zo geeft hij in een interview aan dat het huisje bedoeld is als een ruimte om vrienden te ontvangen en mensen te vermaken. Zo komen zijn vrienden vaak langs en kijken ze samen in het huisje films, koken en eten ze samen of hangen ze rond en spelen ze spelletjes. Omdat de keuken in het huisje prima te gebruiken is, heeft Luke zelfs een keer een Thanksgiving-diner voor zijn hele familie georganiseerd. Hoe schattig?

 

Het contrast is groot. Mandy had hetzelfde idee, maar bij haar viel het iets duurder uit. Zij liet een tiny house bouwen voor €100.000.