Daten in Colombia

Ruben Vanhees is maar liefst drie dagen in handen geweest van Colombiaanse ontvoerders. Ruben zou een Tinder date hebben met een prachtige Colombiaanse vrouw. Na enige tijd in hun date nodigde Thalia hem uit om op bezoek te gaan bij haar tante een stukje verderop. Je kan misschien al raden dat Ruben het huisje van haar tante niet heeft weten te halen.

Onderweg naar de tante van Thalia zijn ze even gestopt bij Ruben thuis om een oplader en wat biertjes mee te nemen. De volgende stop van de taxichauffeur verliep minder soepel. Twee mannen, bepakt met een mes en een stroomstootwapen, sprongen de auto in en namen Ruben mee. Eenmaal aangekomen bij een klein dorpje in San Felix, verbleef Ruben in een rioleringsbuis om daar te wachten tot Thalia zijn flat had leeggehaald. Helaas voor Ruben was de inhoud van de flat niet voldoende. “Vervolgens droegen ze mij op om geld over te schrijven via mijn smartphone. Toen dat niet lukte, moest ik al mijn pincodes geven. Als zou blijken dat de codes niet correct waren, zouden ze mijn vingers er één voor één afsnijden.”, aldus Ruben.

Strop rond de hals

Met een strop om de hals die naar zijn voeten liep heeft Ruben de nacht doorgebracht. Deze strop was zo gemaakt dat Ruben zichzelf zou wurgen wanneer hij zijn benen zou strekken. Vastgebonden liggen in een foetushouding in een grot is toch een mindere overnachting dan lepeltje lepeltje met en mooie Colombiaanse vrouw.

Gelukkig was er een kans om te ontsnappen toen zijn bewaker met zijn schoonheidsslaapje bezig was. Hierdoor kon Ruben de straat op rennen om vervolgens naar de Belgische ambassade te gaan. Het leven van Ruben ging door de oog van de naald, maar gelukkig heeft hij dit verhaal nog kunnen navertellen.