Tin Star

Jim Worth is een Britse detective en tevens herstellende alcoholist. Samen met zijn gezin verhuist hij vanuit het bruisende London naar de afgelegen Canadian Rockies. Jim, gespeeld door Tim Roth zal de functie van korpschef op zich nemen. Al snel blijkt dat er in het dorpje barweinig te beleven valt en dat zijn functie als korpschef niet veel voorstelt. Totdat een raffinaderij in de buurt van de stad op wordt gezet. Klinkt vrij onschuldig, maar Jim, zijn familie en de complete stad, wordt geteisterd met een golf van georganiseerde misdaad, geweld, drugs en prostitutie. Jim worstelt om zijn familie te beschermen en wanneer Jim een moordonderzoek opent ondervindt zijn familie een schokkende tragedie. Hierop ontwaakt Jim’s alter ego: een duister en gewelddadige personage die uit is op wraak. Al overtuigd?

Tin Star BBC MAN MAN

Actie, drama en een ijzersterke cast

Wekelijks worden er nieuwe series gereleased en wordt de persoonlijke watch-list langer. En als kritische film en serie liefhebber zijn er maar een handjevol series die voorrang krijgen. Tin Star was voor ons een onbekende naam, maar trok al gauw onze aandacht. Waarom? We zien een ijzersterke cast bestaande uit Tim Roth, Genevieve O’Reilly, Oliver Coopersmith, Christina hendricks en Christopher Heyerdahl. De ongerepte natuur wordt op heerlijk, rauwe wijze gefilmd en de serie zit bomvol actie. En ditalles wordt meteen duidelijk in aflevering 1.

Tin Star BBC MAN MAN 2

Dat Tin Star geen serie is waar ‘je in moet komen’ moge duidelijk zijn. Wij kregen namelijks de kans om de screening van de eerste aflevering te bekijken. En binnen letterlijk de eerste 2 minuten zaten we op het puntje van onze stoel. Je krijgt namelijk de indruk dat er ‘iets’ gaande is tussen de personages. Het op dat moment ombekende voorval wordt bevestigd door een brute dosis actie.

Tin Star BBC MAN MAN 4

BBC First

Zelf zul je nog een kleine week moeten wachten. Tot je Tin Star zelf kunt kijken. De serie is vanaf 14 september te zien op BBC First. Nu denk je ‘deze Britse zender kan ik toch niet ontvangen’? Niks is minder waar. BBC First is het digitale televisiekanaal van BBC Worldwide. Dit bekent dat het kanaal via ieder zenderpakket te zien is. Je kijkt Tin Star daarom ook gewoon met Nederlandese ondertiteling. Ontdek op welke zender BBC First te zien is met jouw zenderpakket en noteer 14 september om 21:00 in je agenda!