Wat gebeurt er in het seizoen 2 van Time

Time, met in de hoofdrollen Sean Bean en Stephen Graham, ging voor het eerst in 2021 in première. Nu is onlangs, op 29 oktober 2023, ook het tweede seizoen op BBC One in première gegaan. Het weergeeft een ontroerend en spannend portret van het leven in een vrouwengevangenis, vanuit het oogpunt van drie verschillende gevangenen.

Orla, Abi en Kelsey komen op dezelfde dag aan in de Carlingford Prison. Ze worden samengebracht en komen in een voor hen onbekende wereld terecht. Kelsey is een oplichter die worstelt met een verslaving. Orla is een alleenstaande moeder die naast het moederschap ook bezig is met het stelen van elektriciteit en Abi is een vrouw die drie jaar in de gevangenis komt te zitten wegens een heftige misdaad. In seizoen 1 was eerder al te zien hoe Mark Cobden in de gevangenis belandde en hoe hij zichzelf daar moest zien te overleven. In dit nieuwe seizoen is dus te zien hoe deze drie vrouwen in de vrouwengevangenis zichzelf moeten zien te redden.

BBC-serie zorgt voor gemengde reacties

De serie zorgde voor verschillende reacties bij de kijkers. Zo viel bij een van de kijkers de eerste aflevering niet echt in de smaak. “Het tempo was niet goed en het leek erg gehaast.” “De vrouw die de andere medegevangene bedreigde kwam niet echt hard of intimiderend over.” Een andere kijker noemde de serie vooral grimmig.

time seizoen 2 bbc serie reacties

Sommige kijkers vergelijken het zelfs met de serie The Last of Us, maar dat komt voornamelijk omdat Bella Ramsey de rol van Kelsey vertolkt. Gelukkig waren er ook veel goede reacties. Zo schreef een kijker: “Dit is drama op zijn allerbest.” en “Ook al heeft seizoen 2 een andere verhaallijn en verschillende karakters, de emoties zijn nog steeds hetzelfde. Het trauma van het uitzitten van de gevangenis is nog steeds hetzelfde.”

Hieronder een positieve reactie over de BBC-serie Time:

Maar als we de kenners mogen geloven, dan is het een steengoede serie. Zo beoordeelt IMDb Time met een 8.2/10 sterren. Op de website van Rotten Tomatoes zijn ook zeer positieve beoordelingen te vinden. Zo krijgt het eerste seizoen van Time een 100% Tomatometer en een 93% Audience Score. Kortom, deze serie is wel degelijk een aanrader.

Bekijk hieronder de trailer van Time seizoen 2 (YouTube):