Een overcoat: de stijlvolste jas

Dit is één van de stijlvolste winterjassen voor heren en uitermate geschikt voor de koudere maanden. Het is een chique en veelzijdige jas die je in veel verschillende outfits kunt combineren. Daarnaast is de jas lekker warm en comfortabel, toch ook niet helemaal onbelangrijk. Deze jas is te verkrijgen in allerlei soorten en maten, maar onze voorkeur gaat uit naar de camel overcoat. Dit is in onze ogen nog altijd de meest iconische jas. Deze staat heel goed bij een all black outfit. Rock hierbij beige chelsea boots en je bent klaar voor het najaar.

Kleren leeftijd MAN MAN

Camelkleurige nette jas

River Island €115 Shop nu
Kleren leeftijd MAN MAN

AMERICA TODAY Jackson halflange mantel in wolblend

De Bijenkorf €130 Shop nu
Kleren leeftijd MAN MAN

NOOSE&MONKEY Halflange mantel in wolblend met klepzakken

De Bijenkorf €245 Shop nu

Het denim jacket: iconisch en mannelijk

Dit is een jacket die simpelweg niet mag ontbreken in de garderobe van de moderne man. De veelzijdigheid maken dit dan ook een key item. Het kan dienen als jas wanneer de temperaturen wat aangenamer zijn en als layer tijdens de koudere maanden. Je kunt er alle kanten mee op en daarom kun je het denim jacket ook op elke leeftijd dragen. Echter is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de fit. Wanneer je een skinny fit of een extreme overzised fit wilt rocken, is dit op een bepaalde leeftijd niet meer gewenst. Ga dan ook voor een denim jacket met een regular fit, zodat jij hem over 10 jaar nog steeds niet beu bent. Tevens is het verstandig om te gaan voor een denim jacket in een neutrale kleur, zoals blauw of zwart.

Tijdloze kledingstukken MAN MAN

Foto via: Instagram Kosta Williams

Jeans: de basis van vele looks

Elke man heeft jeans in zijn gaderobe, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een jeans is stijlvol, mannelijk en gemakkelijk te combineren. Dit kledingstuk dient als basis van al jouw casual en streetstyle looks. Ook bij jeans is de fit de belangrijkste factor. Je zal namelijk op je 40e niet meer die skinny jeans kunnen rocken zoals in je twintiger jaren. De beste opties zijn de regular fit, tapered fit of straight fit.

Kleren leeftijd MAN MAN

Sid - Zwarte skinny jeans

River Island €35 Shop nu
Kleren leeftijd MAN MAN

Denim no.1 - Tumbled Raw

A days march €95 Shop nu
Kleren leeftijd MAN MAN

HUGO BOSS BOSS ORANGE

De Bijenkorf €130 Shop nu

Een wit T-shirt: onmisbaar op elke leeftijd

Een wit T-shirt is onderdeel van vele klassieke looks. In de zomer kan je het dragen als buitenste laag in combinatie met een jeans of pantalon, maar dat is voor de komende maanden wellicht wat optimistisch. Wanneer de temperaturen beginnen te dalen kan een wit T-shirt perfect dienen als tussenlaag van vele looks. Zo kan je hem dragen als onderlaag bij een overcoat, of in combinatie met een denim of leather jacket. Een wit T-shirt is een item waarmee je eindeloos kunt combineren en daarom een must-have in de garderobe van de man.

Kleren leeftijd MAN MAN

Foto via: Instagram Louis Darcis

Een coltrui: een chique trui voor de wintermaanden

Deze trui is de laatste jaren bezig aan een comeback en is een stijlvolle optie voor mannen, ongeacht van welke leeftijd. Hoogstwaarschijnlijk denk je aan een coltrui in combinatie met een pantalon: een chique look. Ook kan je hem dragen onder een pak, om deze look net die casual maar toch nette upgrade te geven. Maar je kan ook een coltrui rocken met een jeans en een overcoat, wat meer een smart casual outfit is. En als je een fan bent van streetstyle kun je de coltrui ook prima combineren met een zwarte jeans en leren jacket. Rock ’n Roll. De coltrui is hoe dan ook een stijlvolle toevoeging aan je look, zolang je weet waarmee je hem kan combineren.

Kleren leeftijd MAN MAN

Grijze slim-fit pullover met col

River Island €30 Shop nu
Kleren leeftijd MAN MAN

SELECTED HOMME Tower fijngebreide coltrui in katoen zijdeblend

De Bijenkorf €50 Shop nu
Kleren leeftijd MAN MAN

CALVIN KLEIN Fijngebreide coltrui in katoen kasjmierblend

De Bijenkorf €100 Shop nu

Dus wanneer jij je garderobe een stijlvolle upgrade wilt geven, vraag jezelf dan eerst af of je nog een gebrek hebt aan één van deze kledingstukken.