Rolls-Royce Cullinan van Tiësto

De zwarte grille van de auto van Tiësto laat zien dat het hier waarschijnlijk gaat om een Rolls-Royce Cullinan Black Badge. De Rolls-Royce Cullinan is de eerste SUV – Sports Utility Vehicle – van Rolls-Royce en is vernoemd naar de grootste diamant die ooit gevonden is: de Cullinan. Deze luxe SUV wordt geproduceerd sinds 2018 en anno 2020 waren er meer dan 5000 exemplaren van verkocht.

Maar Tiësto heeft dus naar alle waarschijnlijkheid de Black Badge versie, dat model heeft iets meer zwarte accenten. Alleen is het belangrijkste natuurlijk het motorblok, daar draait het om. Zo heeft deze uitvoering een V-12 motorblok, die 600 pk produceert in plaats van de standaard 571 pk.

tiesto auto
Instagram Mansory

Opvallende kleur voor het interieur

Bij Mansory, kregen ze de opdracht om het interieur te bekleden in een opvallende kleur: knaloranje. Mansory staat bekend om zijn opvallende tunes. Ze pakken vaak uit met een dikke spoilers, zichtbaar carbonfiber en bijzondere bewerkingen. Echter valt het, voor Mansory-begrippen, dit keer allemaal wel mee. Ze hebben beperkt tot het toevoegen van koolstofvezel zijskirts, een nieuwe achterbumper en een dakspoiler aan de Rolls-Royce Cullinan van Tiësto. Ook de motorkap en wat andere elementen krijgen een carbonafwerking. Zo is het toch allemaal een geheel.

Helaas niet te zien in Nederland

Ondanks dat de Rolls-Royce Cullinan van Tiësto opvallend genoeg zal zijn, zul je de wagen helaas niet snel in Nederland op de weg zien. Het gaat namelijk om een Amerikaans model, iets wat we weten dankzij de oranje sidemarker aan de zijkant van de wagen. Ook woont Tiësto al jaren in de stad van witte stranden, azuurblauwe zee, Miami. Daar in de Amerikaanse zon zal de auto dan ook zijn vele kilometers maken. De Cullinan Black Badge kost daar omgerekend 470.000 euro. Hoe hoog de rekening van Mansory is, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt. Bekijk hieronder wat foto’s van de gepimpte wagen:

tiesto auto
Instagram Mansory
tiesto auto
Instagram Mansory
interieur
Instagram Mansory
details
Instagram Mansory