Nog een beetje ter ere van het 25 jaar bestaan van de Air Max, selecteerden we bij MAN MAN tien toffe runner sneakers om komend seizoen hard mee over straat te wandelen. Maar dan niet alleen van Nike.

Runners lopen al jaar en dag mee in de sneakerscene, die ontplofte met de komst van de Air max 87 in 1987. Wat misschien wel het meest iconische sneakerontwerp ooit is. Tegenwoordig zien we dat de runner allerlei verschillende gedaanten aanneemt. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe stoffen, maar ook zien we juist klassiekere silhouetten omgetoverd worden tot runnerschoen. Bijvoorbeeld, de Timberland Wharf District, waar onder een derby-achtige upper een moderne zool zit.

Hoe draag je runner sneakers?

Hoe draag je ze eigenlijk niet? Het kan tegenwoordig met alles, hoewel wij geen groot fan zijn van een nette pantalon met heel futuristische Nike’s eronder, maar dat is een mening. Kies bij een pantalon voor een sneaker met een meer klassieke uitstraling. Die vind je bijvoorbeeld bij New Balance of Greats. Onder een denim (gewassen of raw), chino of jogger kan je ieder type runner dragen.

runnersneakers-8 b0f876c5 runnersneakers-6 runnersneakers-10 runnersneakers-12 runnersneakers-4 runnersneakers-1 runnersneakers-5

Beschikbaarheid

De volgende runners vind je momenteel in je favoriete sneakerwinkels. Sommige silhouetten ken je misschien en zijn wat toegankelijker. Andere zijn wat progressiever en wellicht moeilijker te dragen.