De populairste series van 2020

Mocht jij een van deze populaire series nog niet hebben gezien, dan weet je wat je te doen staat.

1. Locke & Key

Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de drie broers, zussen en moeder naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Hier ontdekken ze dat het huis vol magische sleutels zit die mogelijk verband houden met de dood van hun vader. In de zoektocht gaan ze op zoek naar antwoorden over de gebeurtenissen.

2. Outer Banks

Outer Banks is de perfecte invulling van je weekend in hui. Hou je van Scooby-Doo en Enid Blyton, dan zit je goed! Het verhaal is simpel, maar daarom niet geheel onaantrekkelijk. Denk aan het delen van belangrijke geheimen met je vrienden, tienerromantiek en het aangaan van uitdagingen terwijl je volwassen wordt. Kortom, een echte ‘trip down memorylane’.

3. The Queen’s Gambit

Een schaakbord zal zelden zo’n inspirerende rol hebben gespeeld als in ‘The Queens Gambit’. In het hele verhaal staat het genie Elizabeth (Beth) Harmon centraal, een rol van Anya Taylor-Joy. Ze begint haar reis naar de top in de grauwe kelder van een weeshuis, waar ze terecht is gekomen nadat ze haar moeder zag sterven in een frontale botsing. In de kelder raakt de negenjarige gebiologeerd door het eeuwenoude denkspel. Echter komt ze voor veel obstakels te staan onderweg naar verschillende kampioenschappen.

4. Ozark

Dat een perfect ogend huwelijk ook wel eens bol kan staan van intriges zien we in Ozark. Marty Byrde (Jason Bateman) en Wendy Byrde (Laura Linney) lijken het ultieme geluk te hebben gevonden, maar dat is slechts schijn. Ze zijn uit elkaar gegroeid en als ze dan eindelijk voor een scheiding kiezen moet manlief verhuizen om daar 100 miljoen dollar per jaar wit te wassen.

5. Emily in Paris

Emily is een jonge marketingdeskundige en belandt in Parijs. Ze is de vervanger van haar vriendin die vanwege haar zwangerschap de baan niet kan accepteren. Dat lijkt minder eenvoudig te zijn dan het klinkt en al snel blijkt dat de voortvarende aanpak van Emily op tegenstand duidt. Logisch, want als Amerikaanse spreekt ze natuurlijk geen woord Frans. Een luchtige wegkijker voor iedereen die van een beetje zoetsappige series houdt, niks mis mee op z’n tijd.

6. The Umbrella Academy

Gebaseerd op de strip “The Umbrella Academy”, is het op zijn minst een bijzonder verhaal. Om exact 12 uur op 1 oktober 1989 werden er 43 baby’s geboren. Opvallend: aan het begin van die dag was geen enkele vrouw zwanger Reginal Hargreeves (Colm Feore) adopteerde 7 kinderen en liet de rest achter om zelfstandig op te groeien. De 7 geadopteerde baby’s zijn opgevoed om superhelden te worden en de wereld te redden.

7. Cobra Kai

Cobra Kai is in zekere zin een vervolg op de The Karate Kid-trilogie. Mocht je dat niet kennen: het gaat om de rivaliteit tussen Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka). Daniel weet de strijd te winnen op een groot toernooi en in Cobra Kai zien we wat er van de heren is geworden sinds die tijd.

8. La Casa de Papel

Het lijkt ons sterk dat je deze succesvolle serie niet kent, maar mocht je het echt nog niet hebben gezien dan is het zeker een aanrader. Deze Netflix Originals-serie, laat het verhaal zien van de professor. Hij is het criminele meesterbrein die acht dieven samenbrengt. Ze gijzelen een aantal mensen en laten zich insluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Terwijl hij de politie manipuleert voert hij zijn meesterlijke plan uit om de grootste bankroof uit de Spaanse geschiedenis te voltooien.

9. Big Brother Brasil

Over het concept van Big Brother hoeven we je waarschijnlijk niks te vertellen, maar Big Brother Brasil is net even anders. De deelnemers moeten er niet alleen voor zorgen dat ze zo lang mogelijk in het huis kunnen blijven, ze kunnen ook bonussen winnen tijdens hun verblijf. We gaan uiteraard niet verklappen wat de bonussen zijn.

10. Tiger King

Sinds de release is Tiger King een fenomenaal interessante productie. Naast de oergezellige knuffelmomentjes met de dieren is het ook een serie die grossiert in bedenkelijke momenten. Denk aan grote mannen die met een tijger in de auto rondrijden of welpjes die meer dan een ton opleveren. Tiger King is in ieder geval spraakmakend. Met een bijzonder figuur nemen we een kijkje in de tijger-wereld, Zoals de naam Joe Exotic al zegt, het is een bijzondere, maar exotische serie om zeker even te checken.