Van Londense dubbeldekker tot luxe camper

Ze vinden zichzelf alles behalve creatief, maar wat ons betreft wordt het niet veel creatiever dan dit. Een koppel uit Essex had na verschillende bussen te hebben bekeken hun zinnen gezet op de authentieke rode Go-Ahead London Volvo Plaxton. In 2017 kochten ze de bus om te besparen op huur en stortten ze zich met volle moed in het project. Maar toen alle formulieren eenmaal waren getekend kregen ze het toch wel even benauwd. De bus moest van openbaar vervoersmiddel (tot een paar weken ervoor vervoerde het gewoon nog passagiers) worden omgetoverd tot een tweepersoons camper.

bus woning

Ze hebben met hulp van vrienden en familie hun best gedaan het zoveel mogelijk te laten functioneren als een volwaardig huis, en dat is behoorlijk goed gelukt. Het enige wat er mist is een douche, maar deze wordt vervangen voor een heerlijk bad. Staand douchen dan maar. Ook thuiswerkdagen zijn in deze dubbeldekker mogelijk met elektriciteit en uiteraard een goede internetverbinding.

chill bus

Wat schaft het?

Wat kost het, zo’n dubbeldekker? Het stel legde 2500 pond neer voor de bus en nog zo’n 15000 pond voor de renovatie waar ze ongeveer een jaar over hebben gedaan. Sinds 2018 wonen ze officieel in het grote voertuig. De vaste lasten houden ze laag, ze betalen alleen een klein maandelijks bedrag aan haar vader om op zijn land te mogen staan. Neem een kijkje in het leven van de twee avonturieren:

bus bed

inloopkast dubbeldekker

bed bus

boat bus

outside the bus

De bestuurdersstoel hebben ze gewoon laten staan waardoor de bus nog wel bereden kan worden, dat vonden ze een fijn idee. Double trouble dus. Toch is de bus vanaf het moment van inwonen in 2018 niet meer als rijvoertuig gebruikt, alleen als woning. Ze hebben het gevoel meer ruimte te hebben dan velen die wonen in kleine appartementjes en genieten volop van de natuur. Helemaal niet zo’n slecht idee dus, zo’n dubbeldekker woning.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @doubledeckerhome