Natuurlijk is schoonheid het meest subjectieve begrip dat onze aardbol kent, maar iedereen kan pracht herkennen. Het witte doek voorziet ons al tientallen jaren lang met de meest schitterende vrouwen. The Gentlemans Journal maakte een selectie uit een lijst die tot in de oneindigheid doorgaat, maar we moeten toegeven dat ze een prima selectie hebben gemaakt. Nodig je vader, opa en ooms uit en bewonder met hen deze lijst. Lekker ruzie maken over wie er eigenlijk nog meer in moest.

Komen ze.

Grace Kelly

vrouwen-verleden-2

Een van de bekendste – een mooiste – gezichten die het witte doek heeft gekend. Op 26-jarige leeftijd zei ze ‘doei’ tegen de filmindustrie om prinses van Monaco te worden. Prins Rainer III, niemand mag je.

Sophia Loren

vrouwen-verleden-3

Een Italiaanse schoonheid die haar filmdebuut maakte op veertienjarige leeftijd. Haar carrière werd beloond met een Grammy en vijf Golden Globes. En ze is prachtig.

Elizabeth Taylor

vrouwen-verleden-4

Net zo bekend om haar wilde liefdesleven als haar acteerwerk. Eli wordt gezien als een van mooiste vrouwen van de afgelopen honderd jaar.

Brigitte Bardot

vrouwen-verleden-5

Het houdt niet op met die mooie vrouwen. Brigitte, het sekssymbool van de vorige eeuw. Zij had alles wat iedere vrouw – en man – kon wensen. Goed voor 47 films en 70 nummers. Vrouw van iedereens dromen.

Rita Hayworth

vrouwen-verleden-6

Als kranten een speciale term voor je hebben bedacht, ben je lekker bezig. Rita a.k.a. Love Goddess stond bekend om haar glamour en klasse. Ze verscheen 61 keer op het doek in 37 jaar. Chapeau.

Jayne Mansfield

vrouwen-verleden-7

Natuurlijk moest er een blonde seksbom in. Maar er is een keer voor iemand anders gekozen dan Marilyn. En haar vervanging is zeker niet mis. Jayne’s acteer skills waren niet zo goed als die van de bovengenoemde. Toch behield ze haar faam. Misschien had het ermee te maken dat ze een Playmate was.

Lauren Hutton

vrouwen-verleden-8

Lauren was een alleskunner. Ze stond vaker op de cover van Vogue, dan jij je profielfoto op Facebook wisselt. En dan ook nog kunnen acteren. Tijdloze schoonheid.

Cindy Crawford

vrouwen-verleden-9

Een bekend gezicht. Voor iedereen. Mevrouw Crawford domineert al dertig jaar alle covers van ieder blad. Prachtige vrouw en niet enkel succesvol dankzij haar looks. Ook als actrice weet ze te schitteren.

Penelope Cruz

vrouwen-verleden-10

Penelope Cruz is een waanzinnige vrouw. Zij is de definitie van klassieke schoonheid en heeft werkelijk alles mee; van haar lichaam tot de manier waarop ze spreekt. Al jaren fungeert ze als een van de betere actrices.

Natalie Portman

vrouwen-verleden-11

Nu houden we echt op. Ongeëvenaard acteerwerk en vandaag de dag een van de mooiste vrouwen ter wereld. Zonder twijfel. Ze zal waarschijnlijk nog een hele poos in de top van deze lijst blijven staan.