Waar gaat 47 meters down over?

De film 47 Meters Down is een spannende thriller die geregisseerd is door de Britse filmregisseur, scenarist en producent Johannes Roberts.

Lisa gaat op reis naar Mexico, nadat haar relatie tot een einde is gekomen. Samen met haar zus, Kate, gaat ze dit avontuur aan en voor wat afleiding besluiten ze iets nogal spannends te doen. Ze gaan op een duikexcursie om witte haaien te bekijken vanuit een kooi. Klinkt supergaaf natuurlijk, maar al snel gaat alles mis. Samen bereiken ze 47 meter diepte en kunnen op geen manier meer communiceren met de mensen op de boot. De witte haaien zijn erg hongerig, dus zullen ze vechten om te overleven. Ze proberen op allerlei manieren te ontsnappen, maar niets lijkt te werken…

Bekijk hieronder de trailer:

Wie spelen in de thriller?

Lisa’s rol wordt gespeeld door Mandy Moore, een Amerikaanse actrice en zangeres. Mandy Moore zou je kunnen kennen van Grey’s Anatomy, Thread: An Insidious Tale en nog een hoop meer. Ze heeft ook al meerdere nummers uitgebracht, dus stil zitten doet ze niet graag.

De Australische Claire Holt heeft de rol van Lisa’s zus, Kate, op zich genomen. Zij is een bekende actrice van series als The Vampire Diaries of A Violent Separation. Verder zien we nog een aantal bekende gezichten in 47 Meters Down zoals: Chris J. Johnson, Yani Gellman, Santiago Segura en Matthew Modine. Een cast vol bekende gezichten dus.

Videoland Thriller, 47 Meters Down

Kritieken op de film, 47 meters down

Hoewel het een spannende film is die eruit ziet alsof die goed in elkaar gezet is, blijkt uit de recensies toch wat anders. Op Rotten Tomatoes heeft de film 53% als score en op IMDb heeft die een cijfer van 5.6/10. “Het is geen geweldige film, maar zodra de voorbereidende scènes op vaste grond voorbij zijn en we afdalen naar een plek waar we niet thuishoren, levert het ongeveer een uur aan aanhoudende fysieke en psychologische stress op.” Als je daar dus wel zin in hebt, kijken!

Nog meer Videoland-kijktips? Bekijk dan de 10 beste Videoland-series van 2023.