De verhaallijn van This Town

Steven Knight, scenarioschrijver van de serie Peaky Blinders, scoort opnieuw met zijn nieuwste serie This Town. Het is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van Knight en de verhalen van zijn ouders over het leven in Birmingham en Coventry. Je wordt meegezogen in de jaren tachtig tijdens de opkomst van een muziekband in Birmingham. Met een mix van politieke onrust, geweld en misdaad is het een zeer bewogen verhaallijn. Naast het horen van een hoop goede muziek in de serie, zie je ook een hoop onrust, vijanden en tieners die in de problemen zitten.

Verder zal de serie 100% zeker je aandacht trekken met de verhaallijnen en de indrukwekkende cast, die lovende reacties kregen op sociale media. Veel kijkers maken grappen over de accenten van de acteurs, maar toch zijn de reacties erg positief. Voor Knight is de serie een liefdesbrief aan Birmingham en Coventry en hij hoopt dat mensen over de hele wereld zich ermee zullen identificeren.

Wie spelen er in de Britse misdaadserie?

Je kunt in deze zesdelige serie onder andere de 29-jarige acteur Jordan Bolger zien, die ook te zien was in de serie Peaky Blinders, maar ook Levi Rose, Ben Rose en Eve Austin. Zij hebben de zes hoofdrollen in de serie. Daarnaast zijn de acteurs Michelle Dockery, Nicholas Pinnock en David Dawson ook te zien, die een indrukwekkende cast vormen. Sommige hebben de rol van iemand waar Knight mee is opgegroeid.

Bekijk hieronder de trailer van de misdaadserie:

 

Eerste reacties over de serie

Momenteel scoort This Town op IMDb een dikke 7,5 / 10 sterren. Een ruime voldoende dus. Maar niet alleen de kenners zijn lovend over de nieuwe serie, ook de normale kijker is fan. Wij selecteerden een aantal reacties (bron: Twitter/X):

review this town

serie peaky blinders liefhebbers

 

De eerste afleveringen van This Town waren op 31 maart te zien op BBC One en zijn ook te zien op iPlayer. Je kunt de zesdelige serie lekker met je vrienden bingen.