Henry Cavill speelt in The Witcher de rol van Geralt van Rivia, een ‘witcher’ die met zijn bovennatuuurlijke krachten de samenleving bevrijdt van duistere monsters. Zijn leven raakt verbonden met dat van een machtige tovenares en een mysterieuze prinses. Het concept van de serie was goed voor miljoenen kijkers, een spin-off én een animatieserie. Dat niet alleen, want seizoen 2 van The Witcher staat ook op de planning.

De releasedatum van The Witcher seizoen 2

Voorlopig is het nog onduidelijk wanneer we seizoen 2 van The Witcher precies kunnen verwachten. Het ziet er wel naar uit dat dit nog in 2021 zal zijn. De opnames zijn namelijk al afgelopen. Dat betekent dat er nog vooral zal moeten worden ge-edit. De kans dat we tussen oktober en december van dit jaar nieuwe afleveringen kunnen verwachten, is groot.

The Witcher

Wat is het plot van seizoen 2 van The Witcher?

Totdat de hele trailer online staat, weten we nog niet veel over het plot van de nieuwe afleveringen. Wel is er al het één en het ander bekend. Zo weten we dat Geralt Ciri naar Kaer Morhen zal brengen, zijn vroegere thuis. We weten ook weer dat demonen, mensen, koningen én elven allemaal hun eigen greep naar de macht zullen doen. Geralt en Ciri zullen zich voornamelijk focussen op de extreme krachten die Ciri bezit.

De cast van het tweede seizoen

Henry Cavill, Anya Chalotra en Freya Allan spelen de drie belangrijkste rollen: die van Geralt, Yennefer en Ciri. Daarnaast zijn andere bekende personages (zoals Jaskier, Tissaia, Murta en Yarpin) weer terug te zien in het tweede deel. Ook zijn er al een flink aantal nieuwe namen aangekondigd. De bekendste hiervan is Kristofer Hivju. Hem kennen we als Tormund uit Game of Thrones. 

Voorlopig zullen we nog even geduld moeten hebben tot we de nieuwe afleveringen kunnen kijken. De serie krijgt een 8. 2 op IMDb en heeft dus sowieso hoge verwachtingen waar te maken.

Hoewel de trailer dus nog niet live staat, plaatste Netflix wel een ‘Behind The Scenes’-video op YouTube: