Liefde in Auschwitz

The Tattooist of Auschwitz gaat over Lale, een Joodse man. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog belandt hij, net als een hoop andere joden, in concentratiekamp Auschwitz. Hij krijgt hier een bijzondere taak: het tatoeëren van identificatienummers bij medegevangenen. Na een hele hoop mensen te hebben getatoeëerd, komt hij in aanraking met een dame genaamd Gita. Dit is liefde op het eerste gezicht.

Ondanks dat ze constante bewaking hebben van de SS-leider Stefan Baretzki is hun liefde onoverwinnelijk, en doen ze er alles voor om elkaar in leven te houden. Hierop volgend start een emotioneel en moedig verhaal, dat op een unieke manier weergeven wordt. Het verhaal is niet compleet uit de lucht gegrepen. Het verhaal is waargebeurd, en gebaseerd op de gelijknamige bestsellerroman van Heather Morris. In de serie vertelt Lale (ongeveer 60 jaar later) ook zijn verhaal aan Heather Morris, wat uiteindelijk tot de boeken leidt.

Bekijk hier de trailer van The Tattooist of Auschwitz:

 

Regie en cast van The Tattooist of Auschwitz

De regie van de serie is in handen van de Israëlische Tali Shalom Ezer, wie al eerder een aantal kleinere films heeft geregisseerd. Jonah Hauer King vervult de hoofdrol van Lale. Hij speelt ook in de laatste film van The Little Mermaid. Harvey Keitel speelt de oudere versie van Lale, wie eerder ook in Pulp Fiction heeft gespeeld. De rol van Gita wordt gespeeld door Anna Próchniak. De rol van de SS-leider Stefan Baretzki wordt vervuld door Jonas Nay. De schrijfster Heather Morris wordt gespeeld door de Nieuw-Zeelandse acteur Melanie Lynskey, die eerder ook in de serie Yellowjackets heeft gespeeld.

Serie oorlog nieuw

Vanaf 2 mei is het eerste seizoen van de serie The Tattooist of Auschwitz beschikbaar, met zes afleveringen. De serie is hoogstwaarschijnlijk te streamen op SkyShowtime.